442995
442995
442995
442995
442995

ČINI SE DA IH NIJE SRAM 'Nisu uzeli ništa što im zakon ne dopušta - zakon koji su sami skrojili'

  • , 11.07.2016., 20:04
  • Autor:
  • komentara

U petak je službeno raspuštanje Sabora. Iako zastupnici već puna tri tjedna ne rade apsolutno ništa, plaća i sve ostale beneficije - stižu na vrijeme.

 
 
 
 
Tatjana Krajač o zastupničkim privilegijama kada ne rade (Video: Dnevnik Nove TV)
Tatjana Krajač o zastupničkim privilegijama kada ne rade (Video: Dnevnik Nove TV)

Za srpanj u kojem neće odraditi niti jedan dan zastupnici će dobiti plaću, kao i za prošli kada su radili pola mjeseca. Dobit će i sve povlastice - plaćeni su im stan i režije ako nisu iz Zagreba te naknada za odvojeni život. Svi će dobiti i paušal od 1.500 kuna. Mogućeg odricanja beneficija - nisu se sjetili.

'Zastupnike čini se, nije sram nakon što su protekla 3 tjedna, a tako će biti i cijeli srpanj, provesti u radu ne za građane, već za - sebe. Plaća je stigla, stigao je i paušal, stan je plaćen, a i režije. Brige - nema! A ni obveze dolaska na posao. Možeš se odmarati s obitelji ili pripremati teren za još jedan lagodan mandat u Saboru bez puno posla, a s velikim privilegijama. Da se danas sastalo predsjedništvo Sabora s prijedlogom primjerice, odricanja dijela plaće ili barem paušala i neke od dodatnih naknada puno bi teže političkim strankama bilo reći - nećemo u tome sudjelovati jer bi bilo direktno pred sudom javnosti. No, toga se zastupnici nisu sjetili', izvijestila je ispred Sabora reporterka Nove TV Tatjana Krajač.

'S druge strane, da su i imali sjednice bi li radili ili bi im sabornica bila pozornica, a govornica predizborni megafon? Biti zastupnik je posao na koji ih biraju, a potom i plaćaju - građani, a ovakav pristup poslu doveo ih je na poziciju najnepopularnijih u državi. Pred građanima su izbori, a na listama potencijalno isti ljudi - koji nisu dolazili na sjednice, na njima nisu raspravljali, a plaćeni su. Nisu uzeli ništa što im zakon ne dopušta, zakon koji su sami skrojili. Zadnji sud mogu im dati poslodavci - birači već u rujnu'.

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se