Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanka do rujna

Saborski zastupnici odlaze na duuugi, ljetni odmor: Jesu li dobro i marljivo radili?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio zastupnika smatra kako je Sabor radio odlično i efikasno, drugi da je sve bilo uobičajeno, a neki pak tvrde da je Sabor sramota jer je tek produžena ruka premijera.

Odlično, uobičajeno, produžena ruka Vlade, tim su riječima danas, na kraju redovne parlamentrane sezone, rad Hrvatskog sabora ocijenili predstavnici HDSSB-a, SDP-a i HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Izjava premijera Plenkovića nakon sjednice Vlade Na zatvorenom dijelu sjednice Imenovani novi predstavnici brojnih institucija: Na popisu se nalaze Jadrolinija, Novinarsko društvo, HGSS i brojni drugi

Sabor je odlično radio, bio je efikasan, ocijenio je Boro Grubišić (HDSSB), potkrijepivši to podatkom da je u sedmom sazivu, dakle u dvije i pol protekle godine, donio čak 530 zakona, te brojne druge akte.

Grubišić se ne slaže s kritikama da je Sabor 'lijen', da radi kampanjski.

Što će Sabor raditi ako mu Vlada ne dostavlja prijedloge i izvješća, pita Grubišić i zaključuje kako je najlakše sve prevaliti na Sabor i zastupnike.

'Da je Vlada efikasna, da ima ideja i da ih zna pretočiti u zakone, Sabor bi imao posla', tvrdi Grubišić i ponavlja kako je, ukupno gledano, Sabor napravio veliki iskorak u radu.

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor drži da Sabor ne treba čekati da mu Vlada šalje zakone, da sam može odlučivati o čemu će raspravljati.

Sabor se, međutim, toga odriče, istaknula je Kosor navodeći kako neki njezini prijedozi nisu ni uvršteni u saborski dnevni red, a kamoli raspravljeni.

Posljednji radni dan prije ljetne stanke: Usvojen Zakon o životnom partnerstvu i ZOR

Sabor treba raditi puno više, ustrajala je Kosor.

Za Nenada Stazića (SDP) ovogodišnji je saborski rad uobičajen, kao i ranijih godina. Bilo bi bolje da je sabornica punija, slaže se Stazić, ali i dodaje kako zastupnici imaju i drugih obveza osim onih vezanih za plenarnu sjednicu.

HDZ-ov Gordan Jandroković izuzetno je kritičan prema radu Sabora.

Sabor se pretvorio u produženu ruku hrvatske Vlade, posebno premijera, kaže Jandroković i tvrdi kako se to posebno vidjelo ovih dana kod odlučivanja o vjerodostojnom tumačenju odredbi Zakona o policiji.

Sabor se doveo u sramotnu poziciju, vladajuća većina slijepo izvršava volju predsjednika Vlade, rekao je Jandroković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene