Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Šešelju

OGORČENI I RAZOČARANI Saborski Odbor za ratne veterane traži hitnu sjednicu parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor je izrazio "razočaranje, ogorčenje i nezadovoljstvo" oslobađajućom prvostupanjskom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Vojislavu Šešelju.

Saborski Odbor za ratne veterane, ogorčen oslobađajućom prvostupanjskom presudom Vojislavu Šešelju, zatražio je u četvrtak od predsjednice Republike i predsjednika Vlade da sazovu izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora, na kojoj bi se Sabor zaključkom trebao odrediti prema radu Haškog suda u slučaju Šešelj i odnosu prema zločinu počinjenom u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Fotograija uoči konstituiranja Sabora uoči sjednice sabora Kakva fotka: Na njoj su svi (iako ih možda nećete prepoznati), samo njega nema Izbor predsjednika Sabora Izbor predsjednika Sabora VIDEO Ovih šestero zastupnika glasalo je protiv Gordana Jandrokovića

"Zaključak Sabora, potkrijepljen činjenicama i dokazima o zločinima postrojbi koje je po Hrvatskoj vodio i predvodio ratni zločinac Vojislav Šešelj, treba uputiti u Haag kako bi ova nepravda i sramota bile ispravljene drugostupanjskom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu", poručuje Odbor.

To radno tijelo Sabora izražava svoje "razočaranje, ogorčenje i nezadovoljstvo" oslobađajućom prvostupanjskom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Vojislavu Šešelju, "zločincu i jednom od ideologa 'Velike Srbije', koji je odgovoran za progone, mučenja, silovanja, zatočenja i lišavanje života desetaka tisuća ljudi u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini".

"Sama činjenica da je oslobađajuća presuda četničkom vojvodi Šešelju donesena na dan kada se hrvatski narod prisjeća prve žrtve Domovinskog rata, ubojstva hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, dodatno otvara bolne rane i dovodi u pitanje žrtvu čiji krvnik ostaje nekažnjen", upozorava Odbor.

Od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Tihomira Oreškovića zahtjeva da izvanrednu sjednicu Sabora sazovu temeljem ovlasti koje im daje Ustav RH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene