Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saborski odbor podržao generala Grdića za novog ravnatelja VSOA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora na današnjoj je sjednici dao pozitivno mišljenje da se general pukovnika Darka Grdića imenuje na mjesto ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA).

"Jednoglasno smo donijeli odluku o davanju pozitivnog mišljenja da Darko Grdić bude imenovan ravnateljem VSOA-e, a dalje je na predsjedniku Republike i premijeru da nakon zaprimanja našeg mišljenja i donesu odluku", rekao je predsjednik Odbora Ranko Ostojić (SDP) novinarima nakon sjednice koja je bila zatvorena za javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hebrang: Radin nije kvalificiran da tereti zdravstvo Slika nije dostupna Ministarstvo financija nada se da će Sabor prihvatiti identifikacijski broj

Na sjednici smo se upoznali s karijerom generala Grdića i članovi Odbora nisu nakon toga imali niti jedno pitanje, rekao je Ostojić.

General pukovnik Darko Grdić uključio se u Hrvatsku vojsku u travnju 1991. godine, a tijekom Domovinskog rata bio je zapovjednik obrane grada Zagreba, te načelnik stožera Zbornog područja Osijek. Od 1998. do 1999. bio je pročelnik vojnog kabineta u Uredu predsjednika, školovao se u SAD-u, a od 2003. do srpnja prošle godine bio je vojni predstavnik RH pri NATO-u. Završio je studij obrane i zaštite, a ima i dva magisterija - iz menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magisterij iz područja strateških studija na Ratnoj školi kopnenih snaga SAD-a, a 1994. završio je i Zapovjedno stožernu školu.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na današnjoj je sjednici, izvijestio je Ostojić, prihvatio informaciju ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje i glavnog vatrogasnog zapovjednika o ostvarenju plana aktivnosti u provedbi mjera zaštite od požara za ovu godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene