10493
10493
10493
10493
10493

Saborska televizija dostupna i na Internetu

  • , 25.01.2007., 10:16
  • Autor:
  • komentara

Jučer je krenula Saborska televizija koja se može preko video streaminga pratiti i preko Interneta. U iduća tri tjedna prijenos će biti eksperimentalan, nakon čega bi tzv. saborska televizija trebala redovito prenositi događanja u Saboru.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Tijekom eksperimentalnog rada trebali bi se riješiti manji tehnički problemi vezani uz kakvoću slike i zvuka, te se povećati i protočnost internetske veze. U planu je i izrada arhive snimljenog materijala koju će korisnici moći pretraživati. 

Hrvatski blogeri (T-Zombix, Mračni...) su pokrenuli "akciju" testiranja kapacitiranosti streaminga Saborske televizije da vide koliko ljudi istovremeno može pratiti prijenos, tj. mogu li srušiti server, pa ako vas i ne zanima Sabor uključite se svejedno u internetski prijenos danas u 11 sati da biste sudjelovali u "istraživanju". 

U četvrtak 11:00h ujutro, svatko tko ima prilike (i broadband vezu) da se spoji na video stream iz sabora. Adresa video streama je www.sabor.hr.

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se