10493
10493
10493
10493
10493

Saborska televizija dostupna i na Internetu

  • , 25.01.2007., 10:16
  • Autor:
  • komentara

Jučer je krenula Saborska televizija koja se može preko video streaminga pratiti i preko Interneta. U iduća tri tjedna prijenos će biti eksperimentalan, nakon čega bi tzv. saborska televizija trebala redovito prenositi događanja u Saboru.

 
 
 
 

Tijekom eksperimentalnog rada trebali bi se riješiti manji tehnički problemi vezani uz kakvoću slike i zvuka, te se povećati i protočnost internetske veze. U planu je i izrada arhive snimljenog materijala koju će korisnici moći pretraživati. 

Hrvatski blogeri (T-Zombix, Mračni...) su pokrenuli "akciju" testiranja kapacitiranosti streaminga Saborske televizije da vide koliko ljudi istovremeno može pratiti prijenos, tj. mogu li srušiti server, pa ako vas i ne zanima Sabor uključite se svejedno u internetski prijenos danas u 11 sati da biste sudjelovali u "istraživanju". 

U četvrtak 11:00h ujutro, svatko tko ima prilike (i broadband vezu) da se spoji na video stream iz sabora. Adresa video streama je www.sabor.hr.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se