10493
10493
10493
10493
10493

Saborska televizija dostupna i na Internetu

  • , 25.01.2007., 10:16
  • Autor:
  • komentara

Jučer je krenula Saborska televizija koja se može preko video streaminga pratiti i preko Interneta. U iduća tri tjedna prijenos će biti eksperimentalan, nakon čega bi tzv. saborska televizija trebala redovito prenositi događanja u Saboru.

 
 
 
 
 
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom eksperimentalnog rada trebali bi se riješiti manji tehnički problemi vezani uz kakvoću slike i zvuka, te se povećati i protočnost internetske veze. U planu je i izrada arhive snimljenog materijala koju će korisnici moći pretraživati. 

Hrvatski blogeri (T-Zombix, Mračni...) su pokrenuli "akciju" testiranja kapacitiranosti streaminga Saborske televizije da vide koliko ljudi istovremeno može pratiti prijenos, tj. mogu li srušiti server, pa ako vas i ne zanima Sabor uključite se svejedno u internetski prijenos danas u 11 sati da biste sudjelovali u "istraživanju". 

U četvrtak 11:00h ujutro, svatko tko ima prilike (i broadband vezu) da se spoji na video stream iz sabora. Adresa video streama je www.sabor.hr.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se