Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasanje

Sabor: Vladajući odbacili izvješće HOO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za 2012. godinu nije danas, unatoč pozitivnom mišljenju matičnog saborskog odbora dobilo 'prolaznu ocjenu' Hrvatskog sabora.

Saborska većina, preciznije 70 zastupnika, glasovala je protiv jednoglasno utvrđenog prijedloga Odbora za obitelj, mlade i sport da se Izvješće HOO prihvati.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 Krenula je kampanja Ovo je jedini političar koji već sada zna da ima mjesto u Saboru Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju?

Za prijedlog Odbora, odnosno za Izvješće, glasovalo je 29 zastupnika, a dvoje ih je bilo suzdržanih. Pučka pravobraniteljica Lora Vidović dobila je još jednog, četvrtog zamjenika.

Sabor je na tu dužnost imenovao Marija Krešića, doktora pravnih znanosti, višeg asistenta na zagrebačkom Pravnom fakultetu. U Krešićevu životopisu zapisano je i da je bio načelnik odjela u Ministarstvu pravosuđa, šef kabineta ministrice pravosuđa, savjetnik saborskih zastupnika, da je diplomirao Pravni i Fakultet političkih znanosti.

Mateša: O maloj televiziji raspravljamo kao o proračunu, smeta me to

Krešić je prisegnuo da će se u svom radu držati Ustava i zakona, poštovati pravni poredak Republike Hrvatske, dužnost obnašati savjesno i odgovorno.

Još jedan zamjenik pučke pravobraniteljice obveza je koja proizlazi iz fakultativnog protokola uz Konvenciju protiv mučenja i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja.

Ratifikacijom tog protokola, Hrvatska se obvezala osnovati Nacionalni preventivni mehanizam, posebno tijelo koje će redovito posjećivati zatvore, s ciljem sprječavanja mučenja i ponižavanja.

Antu Rajkovaču, Sabor je imenovao ravnateljem Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Rajkovača je dugogodišnji državni službenik, dolazi iz državne tvrtke AKD, a dugo je godina bio u MUP-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene