Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 2020.

Sabor usvojio Strategiju razvoja hrvatskog turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor danas je na 8. sjednici usvojio Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, dokument koji definira turističku budućnost naše zemlje te predstavlja putokaz za snažniji razvoj turizma svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina.

Radi se o Strategiji razvoja koja će biti aktualna sljedećih osam godina, a služit će snažnijem razvoju turizma u Hrvatskoj.

Glavni razvojni cilj Strategije je dovesti Hrvatsku u 20 vodećih zemalja svijeta po pitanju turizma. Definirana vizija Ministarstva turizma jest da bi do 2020. godine Hrvatska trebala postati 'globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije, koja stvara radna mjesta i na održiv način upravlja razvojem na svom cjelokupnom prostoru, njeguje kulturu kvalitete, a svojim gostima tijekom cijele godine pruža gostoljubivost, sigurnost i jedinstvenu raznovrsnost autentičnih sadržaja i doživljaja.', piše u priopćenju za javnost Hrvatskog sabora.

>> Hrvatska 2020. želi biti među 20 svjetskih turističkih velesila

'Cilj ovog dokumenta je i ohrabriti investitore u njihovim idejama i planovima vezanim uz turizam, a plan da se do 2020. godine u turizam uloži oko 7 milijardi eura, da mu se ukupni primici povećaju za oko šest milijarde eura te da se otvori 30 tisuća novih radnih mjesta, jasno iskazuje našu želju za razvojem, uz istovremeno očuvanje onog najvrjednijeg što imamo – prostora', poručio je ministar turizma Darko Lorencin te je pozvao sve predstavnike javnog i privatnog turističkog sektora na aktivnu suradnju u realizaciji aktivnosti iz Strategije.

Strategiju je izradio Institut za turizam iz Zagreba, a u njezinu su pripremu bili uključeni predstavnici hrvatskog javnog i privatnog turističkog sektora te šira javnost.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Dalija Orešković i Majda Burić između Orešković i HDZ-a VIDEO Obračun u Saboru: "Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska? I moji su roditelji glasali za HDZ, neka im Bog oprosti" Dio oporbe napustio sabornicu - 2 Otišli prije glasanja VIDEO Burna rasprava zbog spornog zakona, dio oporbe napustio sabornicu: "AP krpicu želite prikriti iza leđa žrtava nasilja"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene