Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladin prijedlog

Sabor o izmjenama poreza na dohodak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor u četvrtak sjednicu nastavlja raspravom o Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o porezu na dohodak kojim se predlaže povećanje osobnog odbitka s 2.200 na 2.600 kuna, a za umirovljenike sa 3.400 na 3.800 kuna.

Za građane s potpomognutih područja prve skupine osobni bi se odbitak povećao s 3.200 na 3.500 kuna, a za drugu skupinu s 2.700 na 3.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od iduće godine Hrebak najavio niži porez na dohodak: "Euro poduzetnika u Bjelovaru vrijedi više nego u ostatku Hrvatske" Andrej Plenković Želi sakriti dvije činjenice HDZ oštro prozvao Tomaševića: "Uvodi najveći porez na plaće, vlastitu će nesposobnost ponovno prelomiti preko leđa građana"

Ujedno se prag za oporezivanje dohotka najvišom stopom od 40 posto sa sadašnjih 8.800 kuna podiže na 13.200 kuna.

VIDEO Burno u Saboru: 'Tko je Josipa Rimac da zastavu s tvrđave naziva suvenirom?'

Te bi izmjene, kažu u Vladi, najvećem dijelu građana donijele rast plaća od 1. siječnja 2015. godine, kod isplate plaće za prosinac.

Prema Vladinim izračunima, kod prosječne mjesečne neto plaće od otprilike 5.500 kuna neto povećanje bi u godini dana bilo oko 2.000 kuna, a plaće od 3.900 kuna neto do 1.000 kuna u godini dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene