Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaća iza rešetaka

Sabor traži da Glavašu ukinu tužbu kojom traži plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski odbor za izbor i imenovanja bez rasprave je odlučio predložiti Upravnom sudu da odbije tužbu Branimira Glavaša na rješenje kojim mu je u kolovozu ukinuto pravo na plaću i zastupnički paušal.

Odbor je 26. kolovoza odlučio da će Glavašu ta prava prestati s 2. lipnja, budući da je tada odlukom Vrhovnog suda pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz stranke HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša Slika nije dostupna Slučaj Glavaš Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

>> Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja

>> Sud BiH potvrdio Glavašu kaznu od osam godina zatvora

Zastupniku po zakonu prestaje mandat ako je pravomoćnom sudskom presudom osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci.

Glavaš je protiv rješenja Odbora podigao tužbu pred Upravnim sudom, koji je zatražio očitovanje Odbora na tužbu.

Bivši hrvatski saborski zastupnik Branimir Glavaš uhićen je u utorak kasno popodne u Drinovcima u BiH, gdje je živio otkako je u Zagrebu pravomoćno osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991.

Izvanraspravno vijeće Suda BiH u cijelosti je prihvatilo presudu od osam godina zatvora što ju je Branimiru Glavašu izrekao Vrhovni sud Hrvatske zbog ratnih zločina kao i obrazloženje te presude te je istodobno odredilo kako će se Glavašu priznati vrijeme što ga je proveo u pritvoru u Hrvatskoj,

BiH i Hrvatska u lipnju ove godine prihvatile su izmjene sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima kojima je osigurano da osobe s dvojnim državljanstvom ne mogu izbjeći izdržavanje pravomoćno izrečenih zatvorskih kazni te su se obvezale na uzajamno prihvaćanje i provedbu pravomoćno izrečenih presuda. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene