Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zajedničkog jezika

Sabor: Složili se oko autohtonih proizvoda, ali ne i oko poljoprivrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaštita hrvatskih autohtonih proizvoda jedno je od rijetkih pitanja oko kojeg su se složili svi zastupnici.

Među sedam zaštićenih proizvoda već su istarski, krčki i drniški pršut, varaždinsko zelje, poljički soparnik, meso zagorskog purana, te lički krumpir. Zastupnici su pozvali domaće proizvođače da porade na dobivanju oznaka, kojima će zaštititi još neke izvorne proizvode.

Pročitajte i ovo Skupo voće i povrće pojačava inflaciju - 4 Inflacija ne jenjava Operacija uspjela, pacijent na izdisaju: Od 44 vrste voća i povrća nisu poskupjele samo dvije Jabuke - 4 Problemi voćara i građana Loš urod mnogima omiljenog voća: Prijeti li nam novo poskupljenje?

Zajednički jezik nisu, međutim, našli oko poljoprivredne komore, u kojoj će članstvo od sada biti dobrovoljno. Državi je zamjeren prekomjeran uvoz, a stanje u poljoprivredi, slikovito su dočarali HDSSB-ovci.

>> Vinković s povrćem i voćem izašao na saborsku govornicu

'Ova trula kruška, ja ju ne bi jeo, jer dolazi iz jedne strane zemlje. Ova je (jabuka) vjerojatno izišla iz neke hladnjače, a dolazi iz Austrije. Luk je, evo uvezen isto iz Austrije. Očigledno hrvatska zemlja nije dovoljno plodna. Meni je jasno da možemo i moramo uvoziti banane, jer to gospodine potpredsjedniče Sabora ne uspijeva u Hrvatskoj. Možda ako vama uspije onda ćete to patentirat! Od ministarstva tražim da krene u rješavanje ovih problema', rekao je Zoran Vinković, saborski zastupnik HDSSB-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene