Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sjednice

Sabor o poreznoj reformi: Niža stopa za pelene, meso, ribu, jaja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor ulazi u drugi tjedan rada u kojem bi trebao raspraviti Vladin prijedlog porezne reforme, odnosno paket izmjena i dopuna devet zakona koji se tiču poreza, a koje će Sabor danas uvrstiti u dnevni red.

Treći je to krug poreznog i administrativnog rasterećenja u okviru porezne reforme koja je započela krajem 2016., s primjenom 2017. godine.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor

Među zakonima koji bi se trebali naći u saborskom dnevnom redu su i izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost kojima je predviđeno proširenje primjene snižene stope PDV-a od 13 posto od 2019. na dječje pelene, isporuku živih životinja, mesa i jestivih klaoničkih proizvoda, ribe i rakova, mekušaca i ostalih vodenih beskralježnjaka, jestivog povrća, korijena i gomolja, voća i orašastih plodova te isporuku jaja, kao i smanjenje opće stope poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) na 24 posto od 2020.

U poreznom paketu su i izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina, zakona o porezu na dobi i na dohodak, izmjene i dopune Općeg poreznog zakona itd. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene