Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

UŽIVO Popijač: Šlamperaj nećemo podržati

Saborski zastupnik HDZ-a Đuro Popijač poručio je tijekom jutrošnje rasprave o dopunama Zakona o državnim potporama kako 'šlamperaj ispravljanja nedorečenosti' u tom zakonu neće podržati.

HDZ-ovci su ocijenili kako je logično da se, i bez da je dopunama zakona posebno naglašeno, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ovlasti da izradi godišnje izvješće o državnim potporama za 2012. obzirom da je taj posao pratila i ažurirala cijele godine.

Ako netko godinu dana nešto kontrolira i prati, logično je da napravi i izvješće, rekao je HDZ-ov Ivan Šuker. 'Šlamperaj nećemo podržavati i stoga nećemo dati podršku zakonskim izmjenama', rekao je Popijač.

Obzirom da je od 1. srpnja Europska komisija nadležna za odobravanje prijedloga državnih potpora, ovlaštenje koje je prijašnjih godina u Hrvatskoj imala Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja moralo je Zakonom o državnim potporama biti uklonjeno.

>> Jovanović: Hrvatska je opljačkana u ime obitelji HDZ-a, Sanader, Vidošević...

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Predloženim Zakonom ojačana je kontrolna uloga Ministarstva financija koje proučava prijedloge državnih potpora i ocjenjuje ih u skladu sa smjernicama Vladine politike državnih potpora.

Propisana je i obveza davatelja državnih potpora da nakon odobrenja prijedloga programa potpore, a prije dodjele državnih potpora, objave program potpora na svojoj internet stranici.

HDZ-ovce je posebno zasmetalo to što je sinoć završena rasprava oko razrješenja i imenovanja predsjednika Agencije, dok matični saborski Odbor za gospodarstvo tu točku na dnevnom redu ima tek idućeg tjedna.

Istu zamjerku imali su i Laburisti, no Zlatko Tušak je ipak rekao kako će dopune zakona podržati.

'Ovaj visoki dom, čini mi se, neki doživljavaju kao protočni bojler za neke zakonske probleme', zaključio je HDZ-ov Ivan Šuker. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene