Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamo su nestali?

U petak popodne sabornica gotovo prazna, ostalo samo šest najupornijih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor završio je raspravu o Vladinu zakonskom prijedlogu da se broj ureda državne uprave sa sadašnjih dvadeset smanji na pet, kraj sjednice dočekalo je svega šest zastupnika.

U nazočnosti svega šestorice zastupnika, Hrvatski sabor završio je raspravu o Vladinu zakonskom prijedlogu da se broj ureda državne uprave sa sadašnjih dvadeset smanji na pet.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

Taj prijedlog, formaliziran kroz izmjene Zakona o sustavu državne uprave, saborska je oporba protumačila kao najavu teritorijalnog preustroja države, zamjerajući Vladi da to čini 'ad hoc', parcijalno i bez analize učinaka. Predložene izmjene mogu, a ne moraju biti najava teritorijalnog ustroja, rekao je u Saboru ministar uprave Arsen Bauk.

Reakcije na pad BDP-a: 'Nesposobni su i autistični'

Vlada vjeruje da će manji broj ureda omogućiti učinkovitiju raspodjelu poslova i određene financijske uštede. Pet državnih ureda mjesno bi bili nadležni za područje više županija, pa bi tako postojali uredi za središnju i za sjeverozapadnu Hrvatsku, za Slavoniju i Baranju, za Istru, Hrvatsko primorje, Gorski kotar i Liku te za Dalmaciju.

Hrvatski Sabor je prihvatio izmjene Zakona o radu

Uz predsjedavajućeg Milorada Batinića (HNS), kraj rasprave i ovotjednog zasjedanja dočekali su trojica HDZ-ovaca Ante Babić, Branko Bačić i Ivan Šuker te dvojica SDP-ovaca Dražen Pandek i Boris Kovačić. Ostali zastupnici 'razbježali' su se nakon glasovanja.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja u srijedu, raspravom o prijedlogu zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama u prvom čitanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene