Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgađaju isplatu otpremnina

Sabor izmijenio Zakon o policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor izmijenio je danas Zakon o policiji, čime se do 1. siječnja 2015. odgađa isplata novih povećanih otpremnina za policajce.

U Vladi, koja je predložila Zakon o policiji, ranijih su dana isticali kako MUP nema novca za otpremnine, koje bi prosječno mogle dosegnuti 127.000 kuna po policijskom službeniku, što bi za 500 policajaca značilo ukupan iznos od 63,5 milijuna kuna. Ta sredstva, tvrde u Banskim dvorima, nisu osigurana za MUP dok je zakon donošen.

Sabor je potvrdio sporazume sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom o financiranju između hrvatske Vlade i Europske komisije o programu prekogranične suradnje u okviru komponente - Prekogranična suradnja programa IPA za 2011. godinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

>> HDSSB traži ocjenu ustavnosti Pravilnika o stambenom zbrinjavanju MUP-a

U drugo čitanje upućeni su prijedlozi izmjena Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, te Zakona o lokalnim izborima i hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Dnevni red sjednice dopunjen je Vladinim prijedlogom rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna.

Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja u utorak, objedinjenom raspravom o primjenama Kaznenog zakona, koje, svaki svojim zakonskim tekstom, predlažu Vlada i Hrvatski laburisti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene