Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sabor HDZ-a: 'Želimo vlast da bi služili narodu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvoj gospodarstva i poduzetništva, manja nezaposlenost, novi kilometri autoceste, reforme pravosuđa i obrazovanja, veća briga za branitelje, radnike i umirovljenike, jačanje međunarodnog položaja Hrvatske - neki su od uspjeha HDZ-a, tvrde na saboru.

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak naglasio je zasluge HDZ-a za osamostaljenje i obranu zemlje, gospodarski i razvoj demokracije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasila se Fortenova Bivše sjedište Todorićeva carstva: Prodaje se Cibonin toranj, objavljeni detalji Slika nije dostupna Transfer Darija Šarića Afera Cibona: Odbijena žalba USKOK-a na obustavu postupka protiv Ivice Lovrića i Josipa Klemma

"Na sve smo izbore izlazili da pobijedimo, da preuzmemo vlast, ali ne radi vlasti, nego da kroz vlast provodimo program HDZ-a i služimo narodu. To je temeljna razlika između HDZ-a i drugih stranaka", poručio je Jarnjak.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković istaknuo je zasluge premijera Ive Sanadera, Vlade i HDZ-a za razvoj agrara, veće poticaje u poljoprivredi i ribarstvu, te za nove infrastrukturne projekte kojima će HDZ, kada ponovno osvoji vlast na izborima, još poboljšati život na selu.

Voditeljica HDZ-ova ekonomskog programa Martina Dalić, istaknula je da je vizija HDZ-a bila i ostala razvijeno i konkurentno hrvatsko gospodarstvo, njegov rast i novo zapošljavanje.

Naglasila je da će HDZ ekonomski razvoj i u idućem mandatu na vlasti temeljiti na razvoju privatnog sektora, jer su poduzetnici ti koji stvaraju nova radna mjesta.

Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković istaknuo je zasluge premijera Sanadera i HDZ-a u jačanju međunarodnog položaja Hrvatske, približavanju EU i NATO-u, te punopravnom članstvu u Vijeću sigurnosti UN-a.

Andrija Hebrang, također član Predsjedništva, kazao je da je HDZ "najmudrija, najhrabrija i najdomoljubnija stranka u Hrvatskoj, koju je utemeljio najveći sin hrvatskog naroda, kojega ne priznaju samo povijesni slijepci, naš utemeljitelj dr. Franjo Tuđman".

Za oporbu na čelu sa SDP-om kazao je da su "trkači olovnih nogu". "Dok Vlada premijera Sanadera stišće gas do daske, oni vuku ručnu kočnicu, jer tu utrku ne mogu pratiti ni pogledom, a kamo li akcijama, pa zbog toga izmišljaju afere, daju velike novce za ankete kojima više ne vjeruje ni djete", rekao je Hebrang.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, poručio je da je HDZ ponosan na sve branitelje, ratne dragovoljce i stradalnike, i to bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

U ime Hrvata iz BiH okupljenima se obratio saborski zastupnik HDZ-a Ivan Bagarić koji je naglasio da je glasovanje Hrvata iz BiH na hrvatskim izborima ne samo ustavno pravo, nego demokratski i civilizacijski doseg.

"Sada nam neki prijete da će, ako dođu na vlast, prekinuti to za sve nas sveto pravo. Zaboravljaju da su Hrvati iz BiH prvi ustali u obranu Hrvatske, možda nas zato ne vole", rekao je Bagarić.

Okupljenom HDZ-ovom članstvu u ispunjenoj dvorani Košarkaškog doma Dražen Petrović obratili su se predstavnici branitelja, umirovljenika, poduzetnika, gospodarstvenika, studenata i radnika, koji su hvalili HDZ-ovu Vladu što je poboljšala njihove životne uvjete.

Na skupu je promovirana nova HDZ-ova pjesma koju pod nazivom "HDZ zna", što je i slogan stranke za parlamentarne izbore, a izvodi je Jacques Houdek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene