Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ugostiteljima i iznajmljivačima

Sabor danas raspravlja o ugostiteljskoj djelatnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima se mijenjaju ograničavajuće odredbe vezane uz pružatelje ugostiteljskih usluga, ugostitelje i iznajmljivače, prostor u kojem se usluge pružaju, ishođenje rješenja za pružanje usluga i nastavak pružanja usluga u istom prostoru.

Zakonske izmjene trebale bi omogućiti građanima koji raspolažu smještajnim kapacitetima, a nemaju dokaz o uporabljivosti zgrade, ishođenje privremenog rješenja na temelju kojega će moći pružati uslugu smještaja, uz uvjet da su predali zahtjev za legalizaciju.

Ugostiteljima koji su podnijeli zahtjev za pokretanje postupka ozakonjenja nezakonito izgrađene manje zahtjevne zgrade, čija građevinska površina nije veća od 400 četvornih metara, omogućava se obavljanje ugostiteljske djelatnosti u nekoj od vrsta ugostiteljskog objekta, do izvršnosti rješenja kojim će se odlučiti o zahtjevu.

Namjera zakonskih izmjena je i omogućiti ugostiteljima (obrtnicima, zadrugama, trgovcima pojedincima, trgovačkim društvima) ugostiteljsku djelatnost, djelatnost u ugostiteljskim objektima sa sobama, apartmanima i studio apartmanima u građevinama stambene namjene u njihovu vlasništvu, tako što će im izdati privremeno rješenje.

Pročitajte i ovo Apartmanizacija - 2 Privatni smještaj brzo raste Prijeti li Hrvatskoj over-turizam? Neki gradovi na obali uvode red, a s time se slažu i turisti: "To je dobra odluka" Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika

>>Evo kako reagira hrvatski ugostitelj kada se žalite!

Izmjenama zakona omogućava se iznajmljivaču pružanje usluga u kućanstvu u ili na nekretnini u vlasništvu bračnog druga, srodnika u 'ravnoj liniji' ili člana obitelji s kojima iznajmljivač živi u zajedničkom kućanstvu.

Nastavak pružanja ugostiteljskih usluga omogućava se bračnom drugu, srodniku u 'ravnoj liniji', članu obitelji koji živi u zajedničkom kućanstvu s iznajmljivačem, uz izdavanje novog rješenja o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga, ali bez utvrđivanja svih uvjeta koji su inače potrebni za izdavanje takvog rješenja . (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene