Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o Strategiji

Sabor danas o ključnom cilju - sprječavanju korupcije u narednih 5 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u petak zasjedanje nastavlja raspravom o Strategiji suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020., a zastupnici bi potom, prije odlaska na dvotjednu stanku, sjednicu trebali zaključiti glasovanjem o raspravljenim točkama.

Cilj Strategije za narednih pet godina je spriječiti korupciju, odnosno upravljati njezinim rizicima u javnoj upravi, jedinicama lokalne i područne samouprave, javnopravnim tijelima, trgovačkim društvima u kojima država i jedinice lokalne i regionalne samouprave imaju vlasničke udjele, privatnom i neprofitnom sektoru.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter

To se planira ostvariti povećanjem integriteta, odgovornosti i transparentnosti tijela javne vlasti, jačanjem antikoruptivnih mehanizama u tijelima javne vlasti, snažnijom suradnjom tijela javne vlasti i jačanjem kapaciteta zaduženih za provođenje aktivnosti usmjerenih na borbu protiv korupcije, kao i učinkovitim otkrivanjem i suzbijanjem korupcije.

Burno u Saboru: Zamjenik guvernera HNB pod 'paljbom' napustio sabornicu

Planira se i dosljedna i učinkovita provedba postojećeg zakonodavnog okvira u području suzbijanja i prevencije korupcije, uspostava procedura upravljanja korupcijskim rizicima u tijelima javne vlasti, jačanje svijesti o uzrocima i posljedicama korupcije te ulozi pojedinca u prevenciji korupcije.

Strategija predviđa i jačanje suradnje s civilnim društvom te razvijanje međunarodne suradnje na području borbe protiv korupcije, kao i jačanje aktivne uloge medija u poticanju osobnog i profesionalnog integriteta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene