Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Vidošević u zatvoru

Vrdoljakova pomoćnica Sabina Škrtić izabrana za v.d. HGK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gospodarska komora danas je održala izvanrednu sjednicu Skupštine, na kojoj je Sabina Škrtić izabrana za v.d. predsjednicu HGK.

Nakon što je ranije ovog tjedna uhićen predsjednik HGK-a Nadan Vidošević, danas je održana izvanredna sjednica Skupštine, na kojoj je on smijenjen, a HGK je dobio v.d. predsjednicu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a Slika nije dostupna Nakon mjesec dana Afera Remorker: Josip Sapunar pušten iz istražnog zatvora

Vidošević je smijenjen sa 46 glasova za, dok dvoje pristunih nije glasovalo.

Na sastanak je došao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je za v.d. predsjednicu HGK-a predložio svoju pomoćnicu Sabinu Škrtić, nakon čega je ona i izabrana. Ministar je rekao da se Vlada morala umiješati kako bi zaštitila ugled. Neki članovi su prigovorili njezinom izboru jer smatraju da o tome nije bilo rasprave.

Ona je rekla da je njezina funkcija privremena i pozvala sve da joj pomognu u radu.

>> KAOS u HGK: Svako malo nova odluka o Vidoševićevom nasljedniku

Na mjestu v.d. predsjednice HGK Škrtić će ostati do nove skupštine HGK na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik Komore.

Podsjetimo, nakon izbijanja afere izvlačenja novca iz HGK, 12. studenog uhićen je Nadan Vidošević. Njegovu 'desnu ruku', Zdenku Peternel, uhitili su u još 17. listopada, zbog sumnje da je uz pomoć dvojice suosumnjičenika na temelju fiktivnih faktura iz HGK izvukla čak 32 milijuna kuna. Tada su privedeni i njezini navodni pomagači, Davor Komerički, koji je godinama surađivao s HGK te profesor tjelesnog odgoja Igor Premilovac.

Nakon što su ispitani, određen im je jednomjesečni istražni zatvor. Nadan Vidošević s uhićenom pročelnicom Zdenkom Peternel radio je godinama. Tada je na pitanje novinara je li, s obzirom da je riječ o njegovoj prvoj i bliskoj suradnici, moguće da ništa nije znao, odgovorio: 'Sve je moguće. Između ostaloga, kažu da muž zadnji dozna. Prema tome, sve je moguće, ali moramo i nešto drugo računati. Dok se nekome doista pravomoćno ne dokaže krivnja, ne možete ga smatrati krivim.'

Nadzorni i Upravni odbor HGK u srijedu su suspendirali Nadana Vidoševića s mjesta predsjednika Komore, a nakon što je Vidošević uhićen zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK.

Nadzorni i Upravni odbor HGK također su u srijedu za vršitelja dužnosti predsjednika HGK imenovali Darka Petričevića, no nedugo nakon njegova imenovanja mediji su objavili da se protiv Petričevića vode kazneni postupci, uz ostalo i zbog neisplate plaće radnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene