454844
454844
454844
454844
454844

SA STRANKAMA RADE TRI DANA U TJEDNU "Ne možemo se uvijek prilagoditi svim željama"

  • , 26.10.2016., 08:20
  • Autor:
  • komentara

Internet je užarila objava radnog vremena zemljišnoknjižnog odjela suda u Omišu. Sa strankama se radi samo tri dana u tjednu - ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom, i to u određeno doba dana.

 
 
 
 
Radno vrijeme suda u Omišu (Video: Dnevnik Nove TV)
Radno vrijeme suda u Omišu (Video: Dnevnik Nove TV)

Neki građani koji su u utorak trebali nešto obaviti, ostali su u najmanju ruku zatečeni. Naše kamere bile su u tom omiškom zemljišnoknjižnom odjelu.

"Luda država, šta ćeš. Niko ništa ne radi. Kad dođu u mene na kavu onda daj, daj, daj na brzinu. Ja ne smin doć tako u njih i to je to", kazao nam je Toni Tafra.

U zemljišnoknjižnom uredu bili smo tijekom radnog vremena. Jednom je starijem gospodinu, koji je kazao da mu treba neka potvrda, gospođa rekla kako su danas završili s radom sa strankama. "Mi ćemo vama sada napraviti zahtjev, nazvat ćemo vas na telefon i vi ćete doć preuzet", kazala mu je službenica.

U ovoj je prostoriji na tisuće spisa. Svakoga dana zaprimi se na desetke novih zahtjeva. U zemljišnoknjižnom odjelu u Omišu zaposleno je ukupno devet osoba. "Dođem tu, poštivam, kad rade rade, ako će me primit, primit će, ako neće, neće, što ja tu mogu, kao što možemo više manje sve u ovoj državi, u kojoj je svugdje nered", rekla je Đurđica Reljanović iz Omiša.

"Oni su tu radi stranaka, tribalo bi produžiti radno vrijeme rada sa strankama, ali možda ljudi obavljaju neke druge poslove, spremanje knjiga, pripreme", kaže Tonći Mimica.

Da posla ima i nakon rada sa strankama, potvrđuje i tamošnja šefica. U omiškoj ispostavi suda je, kaže, jako malo neriješenih predmeta. "Mi se ne možemo uvijek prilagoditi svim željama, ali nastojimo da budu zadovoljeni interesi i korisnika, ali i potreba i mogućnosti zemljišnoknjižnog odjela", kazala je Sanja Čule Poljak, voditeljica tog odjela.

Svakom korisniku se, kaže, maksimalno izlazi u susret. A primjedbi na radno vrijeme, tvrdi, nikad nisu imali. "Ukoliko bi one bile opravdane, mi uvažavamo primjedbe i ne bi bilo razloga da se to radno vrijeme mijenja."

Posebni termini su za stranke i odvjetnike. A radno vrijeme se, kažu na sudu, prilagođava potrebama korisnika.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se