Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza stabilna

S&P podigao kreditni rejting HEP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povišenje rejtinga S&P temelji na ocjeni da su HEP-ovi kreditni pokazatelji postali snažniji.

Agencija Standard & Poor's podigla je ocjenu samostalnog kreditnog profila Hrvatske elektroprivrede s 'b' na 'b+', izvijestili su danas iz HEP-a. Agencija je također potvrdila HEP-ov važeći kreditni rejting za dugoročno zaduživanje 'BB-', a prognozu potvrdila stabilnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZADOVOLJAN I PLENKOVIĆ Marić o kreditnom rejtingu: "Ovo su dobre vijesti za Hrvatsku, naše mjere bile su pravovremene i adekvatne, ušli smo u ovu krizu puno spremniji" S&P o kreditnom rejtingu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 UBLAŽENE PROCJENE Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Hrvatske i stabilne izglede, objavili i procjene smanjenja gospodarstva

Povišenje rejtinga S&P temelji na ocjeni da su HEP-ovi kreditni pokazatelji postali snažniji, što se pripisuje povoljnijem poslovnom okruženju i poboljšanju likvidnosti, kao rezultatu aktivnog upravljanja trgovačkim društvom, navodi HEP.

>> U roku 10 dana HEP-u prijavite stanje brojila! Evo zašto!

Agencija je u priopćenju navela kako se eventualno sniženje državnog rejtinga vjerojatno neće odraziti na rejting HEP-a. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene