Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U novom izvješću

S&P: Kreditni rejting Zagreba mogao bi postati NEGATIVAN!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S&P smatra da Zagreb nema dovoljnu financijsku autonomiju da bi se učinkovito odupro značajnoj državnoj intervenciji te mu stoga predviđa pad kreditnog rejtinga.

AGENCIJA Standard & Poor's (S&P) objavila je novi izvještaj u kojem otkriva kako je smanjila prognozu kreditnog rejtinga Zagreba sa stabilne na negativnu. Zagreb zasad još uvijek ima BB+ rejting dok je Hrvatskoj prošlog tjedna rejting smanjen, piše Poslovni.hr.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Naime, prema S&P gradovi i regionalne vlasti mogu imati rejting veći od države ako su njihove kreditne karakteristike bolje te im država  ne mora pomagati financijski, ali S&P smatra kako Zagreb više ne ispunjava te uvjete jer država mora povremeno intervenirati zbog čega će gradski rejting najvjerojatnije pasti, stoji u izvješću Standard & Poor'sa.

>> Standard & Poor's predviđa lošu budućnost za kreditni rejting Hrvatske

S&P smatra da Zagreb nema dovoljnu financijsku autonomiju da bi se učinkovito odupro značajnoj državnoj intervenciji, posebice promjenama u području stope podjele poreza. Stoga Zagreb ne može imati veći rejting od Hrvatske, navodi se u izvješću S&P-a.

Međutim, ako se poboljša rejting države, mogao bi se popraviti i rejting Zagreba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene