Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtraženija

S ovim zanimanjima nećete dugo čekati na posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U negativnoj statistici nezaposlenosti, u Hrvatskoj koja je za 2,1 posto viša nego lani, ističe se nekolicina zanimanja s kojima se ne čeka dugo na radno mjesto.

Najtraženiji su farmaceuti, informatičari, profesori, komercijalisti, kuhari, konobari. No velika potražnja stvara i veliku ponudu, zato su u borbi za što bolje radno mjesto važne dodatne vještine koje budući radnici moraju imati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prilika za posao Austrija traži sezonce: Evo koji su uvjeti, a kolike plaće Slika nije dostupna Krediti za poduzetnike-početnike Ima šanse: Evo kako do posla!

'Ohrabruje me jer znam da nakon položenog stručnog ispita vjerojatno neću biti bez posla i neću posjećivati burzu svakih mjesec dana', rekla je Ivana Vidak, magistra farmacije, koja trenutačno stažira. Nakon odrađenog staža i položenog državnog ispita samo treba odlučiti gdje želi raditi, jer njezino zanimanje je jedno od najtraženijih.

Kada je u pitanju visoko i više obrazovanje najviše se traže: programeri, komercijalisti, stručni suradnici, farmaceuti i prodajni predstavnici.

>> Nezaposlenost skočila na 16,4 posto!

'Treba voljeti taj posao da bi se mogao raditi. Radi se s ljudima, novcima, komplicirano je dosta', kaže Goran Mišić, konobar. 'Ako želiš raditi kvalitetno, moraš biti poprilično kreativan, tako da zahtjeva puno energije i truda', rekao je Krunoslav Zaher, inženjer informatike.

Krunoslavu je ovo već drugi posao u struci. Do sada je uvijek bio u poziciji da bira poslodavca. 'U biti ja nisam čekao završetak fakulteta da tražim posao nego sam već krenuo negdje tokom treće godine fakulteta', kaže Krunoslav. Traženiji od visokoobrazovanih su zaposlenici sa srednjom stručnom spremom konobara, prodavača, kuhara, prodajnog predstavnika i komercijalista.

Goran je iz škole otišao na posao. Iako mnogi koji traže posao nadu vide u konobarenju, Goran iz iskustva kaže da nije jednostavno kako izgleda.

Dobiti posao i zadržati ga nije lako. Za to su potrebne dodatne vještine. Za svaki posao drugačije. 'Ja sam dobar po tome što se trudim najviše oko kava, oko svega, da gost bude zadovoljan, prilazim im lijepo', rekao je Goran.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene