Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriva voditeljica službe

Turistička inspekcija krenula u nadzor: Evo što će se kažnjavati strogo, a na što gledati "kroz prste"

Marija Vukelić, voditeljica službe Turističke inspekcije, i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr)
Marija Vukelić, voditeljica službe Turističke inspekcije, i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marija Vukelić, voditeljica službe Turističke inspekcije, i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Marija Vukelić, voditeljica službe Turističke inspekcije, i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marija Vukelić, voditeljica službe Turističke inspekcije (Foto: Dnevnik.hr) Marija Vukelić, voditeljica službe Turističke inspekcije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Turisti/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Turisti/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turisti/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Lijepo vrijeme ide na ruku i gostima i turističkim djelatnicima pred kojima je prvi test za novu turističku sezonu. S novom sezonom i inspektori kreću u nadzor. Riječ je o planiranim redovnim nadzorima koje provodi državni inspektorat.

Marija Vukelić, voditeljica službe turističke inspekcije, područna jedinica Rijeka objasnila je o kakvim se inspekcijama radi.

Pročitajte i ovo Iločke zidine - 1 Gotova zahtjevna obnova Gradić na krajnjem istoku odsad s punim pravom može nositi svoj drugi naziv - mali Dubrovnik Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Zaštićeno kulturno dobro Stigli turisti, a na atraktivnoj destinaciji dočekali ih radovi i strojevi: Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu

Što se sve kontrolira, koji su prvi rezultati, jesu li već uočene nepravilnosti?

U ovoj fazi inspekcijski nadzori su u tijeku. Oni se obavljaju sukladno operativnom planu rada. Podijeljeni su u nekoliko faza, tako da možemo reći da su više kontrolirane turističke agencije s posebnim osvrtom na jamčevine, organizatore putovanja. Kontrolirani su restorani, barovi, noćni klubovi s posebnim osvrtom na usluživanje pića maloljetnika i uklanjanje nekih nedostataka minimalih uvjeta, gdje su možda uočeni glavni nedostaci, prekršaji i s dolaskom toplijeg vremena krećemo u turističku sezonu i sve će se više kontrolirati pružatelji usluga smještaja.

Koje su sankcije za prekršitelje?

Zakoni su se promijenili. Primjenjuje se načelo oportuniteta. Ukoliko u tijeku inspekcijskog nadzora nešto ugostitelj otkloni, neće se podnositi prekršajna prijava niti prekršajni nalog. Za neke druge stvari donijet će se rješenje i ako se iste stvari otklone u roku za koje je predviđeno rješenjem, isto se neće podnositi optužni prijedlog. S druge strane, najstrože će se kažnjavati neregistrirano obavljanje djelatnosti, nelegalan rad, rad na crno u svim segmentima.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene