Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Uspaničeno mahali

Havarija kajakom kod Biševa: Spasili ih s oštrih stijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje turista, Irca (34) i Britanku (29) koji su doživjeli havariju sa svojim kajakom u blizini Biševa kod Visa, spasili su kasno sinoć komiški vatrogasci i neozlijeđene odveli u njihov apartaman, doznaje se od vatrogasaca i policije.

Par je u ponedjeljak oko 11 sati kajakom otplovio u turistički obilazak Komiže i Modre špilje. Kako se popodne promijenilo vrijeme i digli se valovi, uskoro se kajak potopio, a stranci završili u moru.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Uspjeli su doplivati do oštrih stijena i na njih se popeti. No, iako je taj dio na obali, teren je nepristupačan pa se nisu mogli domoći ravnijeg kopna.

Vlasnica turističkog apartman zabrinula se kada je shvatila da već pada noć, a njezini se gosti nisu vratili na kopno. O svemu je u 20:15 sati obavijestila hitne službe te je policija patrolnim čamcem krenula u izviđanje i nedugo nakon potrage pronašla Irca i Britanku na stijenama s kojih su im uspaničeno mahali.

Nasred Jadrana s veslom u ruci: Prvi susret s 30 kilometara otvorenog mora!

U policiji su rekli da im zbog nepristupačnog terena i mnoštva stijena u moru nisu mogli prići i spasiti ih, pa su alarmirali kopnene snage.

Ubrzo su s kopna u pomoć priskočili gasitelji Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Komiža, koji su u 23:30 sati Irca i Britanku spasili s oštrih stijena, te ih odveli u apartman. Turisti nisu ozlijeđeni i odbili su liječničku pomoć. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene