Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Norme i standardi

MUP potvrdio da ne može dobiti vozačku s hidžabom na glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako imate fotografiju s maramom, odnosno hidžabom preko glave, MUP će vam odbiti izdati vozačku dozvolu.

Upravo se to dogodilo 18-godišnjoj Margariti Bajrami iz Pule. 'U našoj Policijskoj upravi postupili smo prema Pravilniku o izdavanju vozačkih dozvola, što je potvrdilo i nadležno ministarstvo. Dakle, na fotografiji za vozačku dozvolu ne može imati maramu na glavi', rekla je za iPress Gordana Ostović.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Da bi MUP izdao vozačku dozvolu, na fotografiji osoba mora biti prikazana otkrivena čela, bez pokrivala za glavu i to tako da od 70 do 80 posto visine fotografije pokazuje glavu od brade do tjemena. naime, tako piše u članku 6, stavak 1 i 2 Pravilnika o izdavanju vozačkih dozvola, na koji se poziva PU istarska.

Jedina su iznimka stariji ljudi, kojima se marama gleda kao sastavni dio nošnje. Slična pravila vrijede i kod podnošenja zahtjeva za putovnicom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene