Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maloljetni kriminal

VIDEO: Ispovijest člana bande koji je prvo kazneno djelo počinio s 9 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Ritz, Josip Klasnić, Marko Jurić, samo su posljednje tri žrtve ubijene rukom maloljetnika.

Prema policijskim statistikama, maloljetnički kriminal i nasilje nisu u alarmantnom porastu. No njihova svirepost i brutalnost pri izvršenju kaznenih djela, kao i njihova sve mlađa dob, znak su za uzbunu. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina

S jednim od takvih nasilnika, danas osamnaestogodišnjim Igorom, reporter magazina 'Provjereno' Ivan Žada razgovarao je u maloljetničkom odgojnom zavodu u Turopolju. Igor mu se povjerio da je prvi kiosk sa svojom ekipom, kako naziva skupinu s kojom je činio kaznena djela, opljačkao još sa devet godina. U razbojstva su išli s pištoljima, noževima i palicama. Dvojica vršnjaka koje su pretukli kako bi im uzeli novac i mobitele jedva su preživjeli batinanje, a jedan od njih bio je deset dana u komi. Tvrdi kako su to radili da bi bili frajeri. Danas se kaje i traži oprost. O njemu, ali i rastućem nasilju među mladima za Provjereno govore odgajatelji iz zatvora, policija, predstavnici škola.

Priču o mladim nasilnicima pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene