450242
450242
450242
450242
450242

Ružna scena kruži Facebookom: Vlak stajao 40 minuta zbog sukoba oko karte

  • , 15.09.2016., 12:02
  • Autor:
  • komentara

Kondukter je naposljetku pozvao policiju, no građani su stali na stranu svog suputnika.

 
 
 
 
Kondukter zbog devet kuna zaustavio vlak (Video: Dnevnik Nove TV)
Kondukter zbog devet kuna zaustavio vlak (Video: Dnevnik Nove TV)

Daniela Šoštarić zabilježila je u srijedu mučnu situaciju u jednom od vlakova, sukob konduktera i jednog od putnika koji je uz samo malo dobre volje doista mogao biti sretnije riješen.

Video je u samo 24 sata na Facebooku pogledan više od 125 tisuća puta, a gospođa Šoštarić je situaciju kojoj je svjedočila prepričala ovako:

Nešto poslije 15 sati, u vlaku koji se od Glavnog kolodvora kretao prema Harmici, došlo je do rasprave između konduktera i putnika oko plaćanja karte.

Gospodin je, svjedoči Šoštarić, iz džepa izvadio posljednjih stotinu kuna u želji da kupi kartu vrijednu devet, no budući da mu kondukter nije imao za izvratiti 91 kunu, izdao mu  je potvrdu.

Putnik je s tom potvrdom mogao podići ostatak na blagajni željezničke postaje, ali je iz nekih svojih razloga odlučio inzistirati na tome da mu se vrati gotovina. 

I tu nastaje scena, odluka konduktera da pozove policiju zbog koje je vlak stajao čak četrdeset minuta, iako se čini da za tako radikalnim rješenjem doista nije bilo potrebe. 

Naime, svjedoči u nastavku autorica snimke, ostali putnici su iz vlastitih džepova kondukteru htjeli dati devet kuna, međutim djelatnik HŽ-a ih nije htio uzeti.

Iz videa se razaznaje i to da su se ljudi solidarizirali sa suputnikom, odnosno da su preuzeli ulogu njegovog odvjetnika te da su policajcima objašnjavali da nije bio bezobrazan ili nasilan. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se