Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ružinski: 'Otpad iz Vranjica je uklonjen, ako netko ima druge ideje to je njegov problem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novinarski upit kako komentiraju najavu Državnog odvjetništva u Splitu o pokretanju istrage u vezi sanacije bivše tvornice Salonit u Vranjicu, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta rekao je da nema što komentirati, dok je državni tajnik i Ministarstvu zaštite okoliša Nikola Ružinski istaknuo da je njegovo Ministarstvo pokrenulo sanaciju i da će ju završiti.

'Državno odvjetništvo radi svoj posao i ono je kao takvo neovisno, pa prema tome, tu doista nemam što komentirati', kazao je Kalmeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Oštetio ugledu Hrvatrskoj0 NDH podnijeli prijavu protiv Mesića Slika nije dostupna Osječki ŽDO istražuje zločine u Sisku Nije poznat identitet počinitelja zločina u Dvoru

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Nikola Ružinski naveo je da je Ministarstvo pokrenulo sanaciju bivše tvornice Salonit u Vranjicu te da će tu sanaciju i završiti.

Istaknuo je da sve što je napravljeno u početku, u prvoj fazi sanacije rađeno potpuno u skladu sa Zakonom, u skladu sa strategijom i svim propisima koji su vezani uz azbest.

'Sanacija na Vranjicu je dobra i nema nikakve grižnje savjesti, nego smo ponosni na ono što smo napravili', kazao je Ružinski.

Rekao je da su uklonili opasni otpad iz samog mjesta, uklonili su izvor opasnosti za ljudsko zdravlje. A to što se netko ne slaže s tim načinom i ima nekakve druge ideje - to je njihov problem, istaknuo je Ružinski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene