Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške su to priče

'Nekima kao da rat odgovara, pa je reakcija međunarodne zajednice mlitava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europarlamentarka i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić sudjelovala je na Siciliji u akciji pomoći izbjeglicama i lokalnim zajednicama koje ih prihvaćaju istaknuvši kako rješenje nije samo zbrinjavati izbjeglice, već se treba aktivirati da se rat zbog kojih bježe privede kraju.

Tomašić je prošlog tjedna sudjelovala u projektu "Maja Catania 2015", koji je organizirala politička obitelj Europskih konzervativaca i reformista, kojoj pripada i HKS. U sklopu projekta konzervativni zastupnici u Europskom parlamentu i nacionalnim parlamentima iz trinaest europskih država na Siciliji su sudjelovali u akciji pomoći migrantima i lokalnim zajednicama koje ih prihvaćaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović suzdržan 'To je širenje kompetencija EU-a, i to duboko. Neke države su protiv toga, ja sam rezerviran' Slika nije dostupna Njemačka pritišće: 'Tko nije spreman primiti izbjeglice, mora uplatiti u fond'

Konzervativci su novčanim donacijama i vlastitim četverodnevnim radom preuredili osnovnu školu u Grammicheleu, koja je ponovno otvorena zbog pojačanog priljeva izbjegličke djece, te renovirali hostel u Messini gdje su smješteni maloljetni migranti koji su na obale Italije stigli bez pratnje roditelja.

'Svi koji žele u Schengen moraju imati putovnicu i vizu'

"Teške su to priče i gotovo nevjerojatna svjedočanstva. A sve ih je više i dolaze iz sve većeg broja azijskih i afričkih država jer Europa šalje krive poruke. Ne možemo zbrinuti sve unesrećene ovog svijeta i moramo to jasno poručiti. Ali za one koji su doista ugroženi, čiji je život u opasnosti, moramo naći rješenje do završetka rata", rekla je Tomašić.

Upozorila je da će izbjeglice bježati u Europu dok se rat u Siriji i Iraku ne završi. "Zato nije rješenje samo zbrinjavati izbjeglice, nego se i aktivirati da se taj rat konačno privede kraju. Ali nekima on kao da odgovara, pa je reakcija međunarodne zajednice mlitava i neodlučna", istaknula je Tomašić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene