Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samostalno

Tomašić i Holy same bez partnera - idu po glasove birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko su doista jake, Mirela Holy i Ruža Tomašić, odlučile su na izborima provjeriti same. Holy se odrekla Josipovića kojeg je podržavala na predsjedničkim izborima, a Tomašić ne želi s Karamarkom. Jedna na desnici, druga na ljevici - same bez partnera - idu po glasove birača.

Ruža Tomašić i njezina stranka, samostalno će na izbore. 'U politici kažu 'nikad ne reci nikad', ali za sada kako stvari stoje i kako je krenulo, bez problema možemo sami pokazati koliko vrijedimo i sebi i drugima', rekla je Tomašić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Držim do svoje riječi' Pala i prva ostavka: Mirela Holy odlazi s čela OraH-a Slika nije dostupna Ne žele koalirati Holy: Sve stranke kradu naše ideje i predstavljaju ih kao svoje

A ona sama, na europskim je izborima dobila 107.000 preferencijalnih glasova. 50 tisuća više od HDZ-ova Andreja Plenkovića. Nije problem, uvjerava Tomašić, u HDZ-u. Karamarko, smatra ona, također čeka da vidi koliko njezina stranka vrijedi.

'Na parlamentarne izbore HKS neće s HDZ-om'

Oko sebe okuplja mlade. Treba im, tvrdi, dati priliku jer mladi nisu opterećeni prošlošću. I dok će Ruža Tomašić na desnici na izbore sama, na ljevici sama ide i Mirela Holy. 'Mi smo već odavno rekli da na parlamentarne izbore izlazimo samostalno jer smatramo da je to pošteno prema biračima pa ćemo vidjeti na koji način se uopće ideja ORAH-a ulovila u Hrvatskoj', rekla je Mirela Holy.

Holy u Đakovu: Slavonija je najveća žrtva teške gospodarske situacije

Dobije li poziv bivšeg predsjednika Josipovića za suradnju, Holy, koja ga je podržala pa poslije rekla kako je to naštetilo ORAH-u, na pitanje hoće li ga prihvatiti, rezolutno odgovara: Ne!

Josipovićev potez da se ne vrati u SDP, nije dojmio ni Ružu Tomašić. 'Pustio je da mu odrade kampanju, da mu plate kampanju sad mu više ne trebaju. Ja mislim da bi se on baš trebao tamo se boriti za tu stranku, ali svatko ima svoj svjetonazor, svatko ima svoje zamisli. Ovo je demokratska država pa neka svatko odluči što mu paše', komentirala je Tomašić.

Odluku su, čini se, donijele i jedna i druga - među biračima provjeriti koliko su samostalno jake.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene