Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjasnila se i o referendumu

Ruža Tomašić: Ćirilica da, ali jednoga dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poručila je s današnje konferencije za novinare u Rijeci predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić

Ruža Tomašić je istaknula kako oni koji inzistiraju na uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru nisu ništa učinili kako bi se riješili problemi u toj gradu-heroju.

"Svi koji se trude tko će više braniti dvojezičnost i više reći da smo mi Hrvati srbofobni, nisu se potrudili u 20 godina riješiti probleme u Vukovaru", kazala je Tomašić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promijenjen statut grada Šef vukovarskog SDSS-a nakon ukidanja ćirilice: "Pogažen je minimum ljudskih prava. Ovo je ogroman korak unazad" Slika nije dostupna OŠTRO PRIOPĆENJE Promijenjen statut Vukovara, ćirilica prestaje biti ravnopravno pismo: "Tako to izgleda kada primjena prava ovisi o onome tko je na vlasti"

-->> VIDEO Tomašić ŽESTOKO odgovorila talijanskoj kolegici

Naglasila je da je u Vukovaru silovano oko 3000 žena, a kažnjena samo tri silovatelja, da nije riješena sudbina još oko 1600 nestalih. Ustvrdila je kako nitko u Hrvatskoj ne mrzi ćirilicu, jer je se to pismo koristi u 20 ili 30 gradova.

"Zašto su se baš zainatili za ćirilicu u Vukovaru", upitala je predsjednica HSP AS

Najavila je da će na referendumu 1. prosinca glasovati za definiranje braka u Ustavu kao zajednice muškarca i žene, ističući da je obitelj stup društva, a da takvom ustavnom definicijom istospolne zajednice ne gube ništa.

Tomašić je izvijestila kako je, kao zastupnica u Europskom parlamentu, Europskoj komisiji uputila pitanje može li Hrvatska proglasiti gospodarski pojas na Jadranu, te da su iz Komisije preporučili to i učini.

"Tako možemo štititi naš riblji fond i druga bogatstva", poručila je, dodavši da će se, ako premijer Zoran Milanović ne zaštiti interese hrvatskih ribara, raspitati u EU parlamentu kako bi se to moglo učiniti.

Najavila je da će uskoro u Bruxellesu biti otvorena izložba o Vukovaru, kako bi se eurozastupnike upoznalo s događanjma u tom gradu.

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić kazao je da u toj stranci žele očuvati pravaštvo, te smijeniti aktualnu "nesposobnu i antihrvatsku vlast u Hrvatskoj". "Nemamo iluziju da možemo sami pobijediti crvenu neman, stoga smo zatomili parcijalne interese i prihvatili poziv HDZ-a i drugih demokršćanskih stranaka", rekao je. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene