Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Junak, a ne zločinac

Ruski pisci nagradili knjigu o Mladiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez pisaca Rusije dodijelit će u utorak u Moskvi nagradu Imperska kultura u kategoriji Slovensko bratstvo novinarki i književnici iz Srbije Ljiljani Bulatović za knjigu Raport komandatu, koja je posvećena ratnom zločincu Ratku Mladiću.

'Nagrada se dodjeljuje autorici za hrabrost, vjernost i nepokolebljivost u službi jedinstva slavenskih pravoslavnih naroda, navedeno je u priopćenju na stranici Saveza pisaca Rusije.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati" Boris Akunin Boris Akunin Rusi zabranili njegove knjige i proglasili ga stranim agentom

Autorica je rekla da će ova nagrada biti uručena i ruskoj povjesničarki Jeleni Guskovoj, voditeljici Centra za izučavanje suvremene balkanske krize pri Ruskoj akademiji znanosti.

Savez pisaca Rusije ove nagrade svečano uručuje svake godine u domu Saveza u pristnosti najpoznatijih ruskih intelektualaca i pisaca.

Kako se navodi na stranici izdavača knjige, Udruženja pisaca Poeta, počinje uvodnim tekstom Momira Bulatovića Oda časnom srpskom generalu, a potom izlaže izbor činjenica i zapisa iz života i ratnog puta generala Ratka Mladića, njegova izlaganja, govore i intervjue.

Među autorima priloga ili citiranih tekstova su uglavnom Mladićevi suborci, a na kraju knjige poredano je 40 imena sugovornika o traženom ratnom zločincu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene