Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruši se Dinamov stadion u Maksimiru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najava da se ruši stadion u Maksimiru izazvala je pravi mali 'potres'. Postavlja se pitanje je li uistinu najlogičnije maksimirsku utvrdu sravniti sa zemljom te za manje novca izgraditi drugu, kao i je li se u igru uključila visoka politika predvođena moćnim građevinskim lobijem?

Za dva tjedna trebala bi biti poznata odluka Grada o ponudama triju konzorcija za obnovu maksimirskog stadiona. 

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Slika nije dostupna Potrošeno više od milijardu kuna Škoro: ''Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu''

Pregovori još traju, a ponude su zasad prilično nepovoljne za Zagreb. Navodno dosežu iznose od oko 5 milijardi kuna.
 
Pojavio se i prijedlog Instituta građevinarstva za novim stadionom na Laništu, vrijedan oko 150 milijuna eura. Pa je Bandiću pao na pamet - referendum.

Tako bi građani Zagreba mogli sami odlučivati o sudbini maksimirskog stadiona. Odluka o referendumu trebala bi biti donesena do kraja godine.

Vrbanić: 'Šokirani smo'

U emisiji Mirjane Hrge, '10 do 8', glavni direktor NK Dinamo, Damir Vrbanović, rekao je kako su u Klubu šokirani te kako ne pristaju na opciju rušenja. 

'Dinamov stadion za nas je svetinja kao i za svakog ljubitelja sporta kojem je plava boja u srcu. Ne pristajemo na preseljenje', rekao je Vrbanić.

Jure Radić, iz Instituta građevinarstva Hrvatske, zagovornik je gradnje novog stadiona. Tvrdi kako je izgradnja novog stadiona jeftinija od rekonstrukcije postojećeg.

Vrbanić pak dodaje kako u svemu prste ima građevinski lobi.

Čitavu emisiju '10 do 8' pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene