Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iste mjere za sve'

Rumunjska nam prijeti blokadom pregovora?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjska bi mogla praviti probleme Hrvatskoj prilikom ulaska u Europsku uniju.

Pregovori Zagreba i Bruxellesa mogli bi se usporiti, a razlozi nemaju nikakve veze s odnosima dviju zemalja, već bi, barem prema pisanju tamošnjih medija, službeni Bukurešt pregovore mogao usporiti jer je Rumunjskoj odgođeno primanje u schengensku bezgraničnu zonu, donosi rumunjski dnevnik Adevarul.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Gordan Akrap, stručnjak za sigurnosti Posljedice rata Ponovno kontrole na granicama: "RH mora podignuti razinu pripravnosti. Ne bih rekao da smo meta, ali naši interesi mogu biti ugroženi"

>> Tri cilja nove Vlade: Izlazak iz krize, EU i borba protiv korupcije

>> F. Times: Hrvatska ne bi smjela ući u EU

Ovaj je list objavio intervju s rumunjskim ministrom vanjskih poslova Teodorom Basonchiem koji je potvrdio kako će razmisliti o davanju suglasnosti Hrvatskoj za ulazak u EU. 'Pravila koja su primijenjena na bilo koje drugo proširenje schengenskog prostora moraju se poštivati cijelo vrijeme. Mi podržavamo bilo koje proširenje EU na zapadni Balkan, ali ne možemo podržavati da se to dogodi bez Odbora za suradnju i potvrdu kojeg se pita u našem slučaju', rekao je Basonschi.

Odbor za suradnju i potvrdu bio je nametnut Rumunjskoj i Bugarskoj jer su Europska komisija i druge zemlje EU-a željele pritisnuti te dvije zemlje kako bi ubrzale borbu protiv korupcije. Ovaj Odbor je sada, ocijenivši da se stanje s korupcijom u Rumunjskoj nije znatno promijenilo, stavilo veto za ulazak Rumunjske u schengensku bezgraničnu zonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene