Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slovenski liječnik

'Rulet' i u Hrvatskoj: HIV-om su se zarazili u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar slovenskog portala Zadovoljna.si izjavio je kako orgija sa HIV pozitivnim učesnikom ima širom regije, tako i u Hrvatskoj.

Taj je portal objavio priču o ‘slovenskom ruletu’ u kojem sudjeluje i jedna osoba zaražena HIV-om. 25-godišnji muškarac koji je to proživio tvrdi kako je čar orgija adrenalin, odnosno osjećaj koji sudionike preplavi nekoliko dana kasnije kada shvate da nisu zaraženi, piše 24sata.info. Doktor Janez Tomažič, voditelj odjela za HIV u ljubljanskoj Infektivnoj bolnici rekao je kako je od 350 Slovenaca njih desetak ispričalo da se zarazilo na orgijama u Zagrebu.

Navodno se radi o swingerskoj sceni koja uključuje ljude svih seksualnih sklonosti. ‘Doduše ne radi se o zabavama na kojima se svjesno širi HIV, nego orgijama na kojima su se slučajno zarazili’, kaže Tomažič. Dodaje da ako im se javi sudionik jedne takve opasne orgije da mu daje lijekove iduća četiri tjedana koji za 90 posto smanjuju rizik od aktivacije virusa. Ali svakako radi se o vrlo opasnom i neodgovornom ponašanju.

U SAD postoji još bizarniji trend-zajednica koje dobrovoljno razmijenjuju virus formirajući zastrašujući lanac bolesti. Na takvim orgijama nije zaražena jedna osoba, nego njih petnaest, a samo je jedna zdrava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene