Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebno u susjedstvu

Rudolf: Učinci presude dalekosežni za potvrđivanje istinskoga karaktera rata protiv Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akademik Davorin Rudolf izjavio je da će učinci oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču koju je danas izreklo Žalbeno vijeće Haaškoga suda biti dalekosežni za potvrđivanje istinskoga karaktera rata protiv Hrvatske devedesetih godina prošloga stoljeća, posebice u nekim metropolama i u našem 'istočnome komšiluku'.

'Isto tako utjecat će na preciziranje međunarodnoga kaznenog prava, posebice doktrinu organiziranoga zajedničkoga zločinačkog poduhvata, ratnoga prava koje se primjenjuje u oružanim sukobima, naposljetku i na ocjenu međunarodnih kaznenih sudova koji su se u Vijeću sigurnosti osnivali ad hoc', izjavio Rudolf, sveučilišni profesor međunarodnog prava i nekadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske.

>> EKSPLOZIJA SREĆE U HRVATSKOJ - SLAVI SE SLOBODA GENERALA!

Podsjetivši na današnji članak objavljen u 'Jutarnjem listu' pod naslovom: 'Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana', Rudolf je kratko rekao: 'Pa, eto pročitao je!'

Pritom je također izrazio nadu da je istodobno konačno ušutkao dio hrvatskih javnih djelatnika koji nepodnošljivo bučno, iritantno i agresivno jurišaju na povijesne vrijednosti hrvatskoga domovinskoga i obrambenog rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Slika nije dostupna Rasprava u UN-u Jeremić: Dokazat ćemo da u ratovima krivac nije bila samo Srbija

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene