447595
447595
447595
447595
447595

ROZP traži od kandidata za Sabor da se odrede prema zaštiti potrošača

  • , 23.08.2016., 12:19
  • Autor:
  • komentara

Regionalna organizacija za zaštitu potrošača (ROZP) proglasom je pozivala kandidate za Sabor da online potpisom prihvate Deklaraciju o temeljnim interesima hrvatskih potrošača i tako se obvežu na njezino uvođenje ako postanu saborski zastupnici i članovi Vlade.

 
 
 
 
Željko Tomašić, predsjednik ROZP-a (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Željko Tomašić, predsjednik ROZP-a (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Regionalna organizacija za zaštitu potrošača (ROZP) proglasom je pozivala kandidate za Sabor da online potpisom prihvate Deklaraciju o temeljnim interesima hrvatskih potrošača i tako se obvežu na njezino uvođenje ako postanu saborski zastupnici i članovi Vlade.

Potrošačima je, pak, ta organizacija savjetovala da vide tko od kandidata što nudi u svojim izbornim i gospodarskim programima te da glasuju po savjesti, a ne po stranačkoj pripadnosti.

"Kada nepravda postane zakon, otpor je obveza potrošača i zato pozivamo sve građane Hrvatske da zanemare stranačku pripadnost i uvide da se problemi ne rješavaju na ulici ni okupljanjima pred uredima 'foteljaša' već da je sada prilika da svi pokažu onima koji već 25 godina koriste naše novčanike kao bankomate za svoje promašene političke odluke da je konačno dosta", rekao je predsjednik ROZP-a Željko Tomašić.

Hrvatski političari koji uviđaju da su potrošači najjača društvena snaga mogu, kaže Tomašić, online potpisom prihvatiti Deklaraciju o temeljnim interesima hrvatskih potrošača i time se obvezati da će u svom radu jačati Pokret za zaštitu potrošača s tradicijim od oko 65 godina, a koji je sada u legislativi i praksi sveden na "demokratski ukras".

Tomašić napominje da oni već trinaest godina upozoravaju kako se glas potrošača mora čuti, ali da su mnogi ostali gluhi jer su, kaže, svojim propisima unazadili status potrošača.

Zaključuje da treba birati političare koji u potrošaču vide čovjeka, a ne brojku, te uviđaju važnost zaštite gospodarskih i pravnih interesa potrošača. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se