Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rožić se namjerava kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački vijećnik Miroslav Rožić najavio je da će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika glavnog grada te, sa suradnicima, sudjelovati u izborima za zastupnike Gradske skupštine i vijećnike u zagrebačkim gradskim četvrtima.

Rožić nije želio govoriti o imenima suradnika, ni o formi izlaska na izbore, rekavši da će tek odlučiti hoće li se kandidirati na stranačkoj listi, nezavisnoj listi, listi neke zaklade ili pokreta.

Pročitajte i ovo Predsjednica EIB-a Nadia Calviño Nadia Calviño Španjolska ministrica financija nova je čelnica Europske investicijske banke Slika nije dostupna 'Treći put i Bog pomaže' Miroslav Rožić novi član HSS-a

Pritom je odbacio mogućnost bilo kakvog dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa zagrebačkim SDP-om, pogotovo ako mu kandidat za gradonačelnika bude Milan Bandić.

"Nikakvog dogovora ili pokušaja prevare neće biti u dogovoru sa SDP-om i Badićem", rekao je Rožić te dodao da to ne podrazumijeva ni suradnju s nekom drugom strankom.

Najavio i mogućnost osnivanja vlastite stranke ali tek nakon lokalnih izbora, što će ovisiti o njihovim rezultatima te o tome kako će građani prihvatiti njegov program.

A temeljni Rožićevi politički stavovi i ciljevi sažeti su u deset točaka koje uključuju promjenu sadašnjem načina upravljanja gradom, uvođenje stvarne lokalne samouprave koja je, kako kaže, sada svedena na formu i bez ikakvih ovlasti te na stvaranje pravog komunalnog poduzeća, umjesto sadašnjeg mastodonta Zagrebačkog holdinga.

Rožić se zalaže za obračun s kriminalom i korupcijom koja je, smatra on, prožela sve gradske strukture, za afirmaciju građanske kulture jer je Zagreb izgubio prepoznatljivost vodećeg kulturnog grada, kao i za aktivnu socijalnu politiku koju treba pažljivo usmjeriti i utvrditi imovinskim cenzusom.

Rožić je protiv gradnje spalionice otpada u gradu jer ona ne uključuje odvajanje i reciklažu posebnih otpada, pa će to u konačnici za grad biti tvornica otrova.

Također se zalaže za veću brigu o obrtu na kojemu je grad izrastao, za razvoj infrastrukture te preseljenje državih i gradskih administrativnih i obrazovnih ustanova izvan grada, primjerice u nikad dovršenu zgradu svučilišne bolnice u Blatu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene