Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Rovinja

Hrvatski ribari ostali u šoku kada su ugledali svoj 'ulov'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pregledavanja uhvaćenog 'plijena' u ribarskoj mreži, ribar iz Bala, nedaleko od Rovinja, imao je što za vidjeti. Upecao je inertnu vježbovnu avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata.

U ribarskoj mreži u blizini Bala ribar je sinoć izvukao predmet nalik na eksplozivno sredstvo, a rovinjska policija odmah je pozvala djelatnike Protueksplozijskog odjela istarske policije koji su utvrdili da je riječ o 'inertnoj vježbovnoj avionskoj bombi' iz Drugoga svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju

Pronađena bomba preuzeta je i pohranjena u policijskoj postaji dok se ne uništi, izvijestila je danas istarska policija.

VIDEO Ulovili divovsku lignju od 3,5 metra

To je druga bomba pronađena u dva dana. Prekjučer je pazinskoj policiji građanin javio da je pronašao bombu na ulazu u špilju u Vranji, mjestu u općini Lupoglavu. Djelatnici Protueksplozijskog odjela pregledali su to mjesto i utvrdili da je riječ o ručnoj bombi M iz Drugoga svjetskog rata te su je odmah uništili.

Istarska policija upozorava građane da budu oprezni te da pronađene predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva sami ne uklanjaju, nego da o tome odmah obavijeste policiju. Naime, kako se navodi u priopćenju policije, još ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Drugoga svjetskog rata te onih novijeg datuma.

Pao s koćarice, nakon dva sata u hladnom moru doplivao do obale

Takva eksplozivna sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemlji pri obavljanju poljoprivrednih ili građevinskih radova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene