Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložene milijarde kuna

Rovinj hit destinacija: 'Ovdje je divno, možete raditi što god želite'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinj je jedno od važnijih turističkih središta koje uz Dubrovnik ima najskuplje hotele. Posljednjih godina uložene su i milijarde kuna.

Ekskluzivni hoteli, mediteranski jelovnici, čisto more i sunce. Sve to iz godine u godinu privlači turiste sa svih krajeva svijeta. 'Predivno je, tek smo na početku odmora i jako smo zadovoljni', rekli su gosti iz Njemačke. 'Ova plaža, mir. Ponuda je sjajna, od hotela do hrane', rekao je Francesco iz Italije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zimmer frei Ljudi navalili registrirati apartmane: Što se krije iza toga? Slika nije dostupna Istarski turistički centar Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

Da se dobar glas daleko čuje svjedoči i ovaj bračni par. U Rovinj su stigli po preporuci. 'Prijatelji su mi pričali o rovinjskim hotelima, to me zaintrigiralo. Odmah sam pretražila internet i rezervirala smještaj', rekla je Suzanna iz Italije.

A kako je poznato, luksuz i dobar provod voli, i gay populacija. Njima je Rovinj postao prava turistička meka. Izuzetno cijene slobodu koju im pruža ovo mjesto. A novi trend bez zabrana osigurao mu je svake godine sve više novih gostiju.

'Vlada potpuna sloboda, nitko nikog ne pita niti se poznaju ljudi, tako da su oslobođeni nekih stega', rekao je Gabor iz Srbije. Wendy u Hrvatsku dolazi godinama sa svojim suprugom. Tu je, kaže, slobodna. 'Divno je biti ovdje, možete raditi što god želite, možete čitati knjigu, ali i štošta drugo. Možete se seksati i nitko vam to ne brani', rekla je Wendy iz Nizozemske.

Kako se vole dobro provoditi, tako vole dobro i potrošiti. U danu i nekoliko stotina eura. Tomu svjedoče i lokalni turistički djelatnici. 'Oni su potrošači visoke platežne moći. Troše puno više novaca', rekao je Kristijan. A dok zarađuju, ovi dečki uživaju sve blagodati sve traženije destinacije na Jadranu.

'Uživamo ovako, cijeli dan gledamo komade, jedemo dinje', rekao je Kristijan. Mnogi bi rekli, posao iz snova, na destinaciji iz snova.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene