448643
448643
448643
448643
448643

Rotary srednjoj školi Glina kupuje opremu vrijednu više od 110.000 dolara

Polazeći od načela „Svaki Rotarijanac, svake godine u idealu služenja!“ Rotary klub Zagreb Centar spoznao je potrebu da služi i pomogne lokalnim zajednicama u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Rotary srednjoj školi Glina kupuje opremu vrijednu više od 110.000 dolara (Foto:PR)
Rotary srednjoj školi Glina kupuje opremu vrijednu više od 110.000 dolara (Foto:PR)

Glina je prepoznata kao područje koje je izrazito stradalo u vrijeme Domovinskog rata te je ekonomski i demografski devastirano u razdoblju nakon rata.

Tijekom prošle godine pokrenut je projekt pod nazivom „Srednja škola Glina – gradimo most prema boljoj budućnosti“.

- Kao što i sam naziv projekta govori cilj nam je pomoći lokalnoj zajednici u Glini da se kroz kvalitetnije obrazovanje djece i mladih stvore pretpostavke za što kvalitetniji život na tom području, kažu u Rotary Klubu Zagreb Centar.

- Zajedno sa našim međunarodnim partnerima pripremili smo projekt kroz koji ćemo srednjoj školi u Glini kupiti opremu za unapređenje tehničke nastave vrijednu više od 110.000 dolara. Osim što se projektom izravno doprinosi obnovi života na glinskom području pokrenuli smo i lokalnu samoupravu da sudjeluje u projektu tako što će obnoviti sve učionice u koje će nova oprema biti instalirana. Naša želja je da se i mnogu drugi pojedinci ili organizacije povedu za našim primjerom i svojim radom i angažmanom učine život boljim tamo gdje je to potrebno, izjavio je voditelj projekta gosp. Ratimir Orešković

Dodao je i da cilj ovoga projekta nije samo prikupiti sredstva i donirati opremu, već je cilj i uspostaviti dugoročnu održivost projekta kroz obuku nastavnika, povezivanje obrazovnog sustava sa gospodarstvom, povezivanje djece i mladih sa vršnjacima iz cijelog svijeta, a što će osigurati trajnu vrijednost i napredak lokalne zajednice.

Tako će se učenicima u Glini omogućiti da od sljedeće školske godine nastavu održavaju u novim učionicama, na novoj informatičkoj, elektrotehničkoj i foto opremi, da imaju sekciju robotike i da jednostavno budu konkurentni svojim vršnjacima iz razvijenog svijeta i izazovima budućnosti, te da unaprijede STEM ompetencije koje će im u tome pomoći.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se