Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje pred novim vijećem

Rončević: Vratilo mi se povjerenje u pravosuđe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar Berislav Rončević zadovoljan je odlukom vrhovnoga suda i ukidanjem prvostupanjske presude u slučaju kamioni. Rončević je u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazao kako je pred njim još uvijek borba jer na ponovljenom suđenju treba iznova dokazivati svoju nevinost.

Više od dvije godine Berislav Rončević čekao je odluku vrhovnog suda. Ona je stigla jučer i kaže: 'ukinuta je presuda jer krivnja u aferi kamioni nije dokazana'. 'Moram reći da mi se vratilo povjerenje u pravosuđe. Nisam bio zadovoljan prvostupanjskom presudom, no drago mi je da je vrhovni sud prepoznao naše razloge i ukinuo presudu', kazao je Rončević.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Afera Kamioni Tužiteljstvo: Osudite Rončevića, od Bačića odustajemo

No, za bivšeg ministra ovo nije kraj. Čeka ga novo suđenje. 'Opet ćemo iznositi one argumente koji su od prvog dana u sudskom spisu i koje, očito, prvostupanjsko vijeće nije prepoznalo pa je vrhovni sud korigirao njihove stavove', dodao je.

Vrhovni sud dao je za pravo Rončevićevim odvjetnicima. Od početka su tvrdili kako Rončević kao ministar nije oštetio državni proračun kupnjom kamiona niti je ikome pogodovao.S vrhovnog suda postupak je vraćen Županijski. Mijenja se sudsko vijeće i cijeli postupak kreće iznova.

>>
Afera kamioni: Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Rončevića

'Znači to da će se novo suđenje pred potpuno novim sudskim vijećem provesti sa svim dokazima i s novim dokazima na koje je uputio Vrhovni sud. Nova presuda ne može biti gora ja sam uvjeren da ćemo uspjeti dokazati da gospodin Rončević i Bačić ništa protuzakonito nisu napravili', kazao je Krešimir Devčić, sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Afera Kamioni otvorena je još 2005., a spomenuo ju je tadašnji predsjednik Stjepan Mesić. On sada ne želi ništa komentirati. Njegove su se informacije temeljile na tvrdnjama tadašnjeg načelnika glavnog stožera Josipa Lucića. 'Ja ne mogu reći da sam imao neke posebne informacije, drugo je što su neki očekivali od mene', kazao je Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera.

Zbog afere koja je završila na sudu, a zbog koje je osnovano i saborsko istražno povjerenstvo, Berislav Rončević bio je osuđen na zatvorsku kazna od četiri godine te vraćanje nešto više od 10 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene