Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o slanju vojnika u Afganistan

Rončević pohvalio Mesića: On se jedini usprotivio slanju vojnika u Irak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov Berislav Rončević u svom je prvom pojavljivanju nakon nepravomoćne presude u aferi kamioni u Saboru pohvalio Stjepana Mesića.

Rončević se aktivno uključio u raspravu oko mirovnih misija i slanju dodatnih 30 hrvatskih vojnika u mirovnu operaciju u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu Potres u Afganistanu JAKI UDAR Snažan potres jačine 6,4 pogodio Pakistan i Afganistan

>> 'Hrvatska ne prelazi svoje okvire u Afganistanu'

'Nije točno da niste željeli slati vojnike u Irak. Jedini koji se tome usprotivio bez obzira kakvo je moje mišljenje o tom gospodinu je tadašnji predsjednik Stjepan Mesić. Postoji pisani zaključak Vlade Republike Hrvatske u mandatu predsjednika Ivice Račana', rekao je Rončević.

U Saboru su se zahtjevu o slanju vojnika usprotivili samo IDS i HDSSB, te su najavili da će glasovati protiv. SDP, iako podupire Vladu, ispituje smisao dodatnog angažmana. Oporba ističe da Hrvatska šalje dodatne vojnike, dok neki saveznici svoje povlače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene