Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rončevićev gaf: 'Ne znam kolike su plaće policajcima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević izjavio je da nema ambiciju biti policajac te uvoditi red i popravljati stanje u MUP-u jer ga smatra dobrim, o čemu, kaže, govore i službene statistike o padu kriminala i većoj učinkovitosti policije.

'Kao što dolaskom u MORH nisam imao ambiciju biti vojnik i general tako i ovdje nemam ambiciju biti policajac i obavljati policijske poslove jer ovdje postoji dovoljno stručnih profesionalaca', kazao je Rončević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlouporaba položaja i ovlasti Bivši pomoćnik ministra policije osuđen na tri mjeseca uvjetno Slika nije dostupna Kosor i Rončević odbijaju tvrdnje Vesne Pusić da Vlada potiče isticanje ustaških simbola

Dosadašnji ministar obrane istaknuo je kako je njegova i zadaća Vlade omogućiti policiji učinkovito obavljanje posla kako bi se građani i posjetitelji Hrvatske osjećali sigurno.

Kazao je da će u kratkom roku 'snimiti stanje' te inzistirati na
timskom i profesionalnom radu i odnosu.

Ustvrdio je da pred MUP-om i policijom predstoje višegodišnji projekti prilagodbe standardima EU-a i schengenskom režimu čuvanja granica te da se tomu moraju prilagoditi sve kadrovske i tehničke mogućnosti.

Rončević je rekao kako će o mogućim promjenama na čelu policijskih uprava i postaja odlučiti nakon obilaska svih uprava te da će pritom prvo saslušati prijedloge ravnatelja policije Marijana Benka.

Novi ministar unutarnjih poslova nije znao odgovoriti kolika je
prosječna plaća policajca, no kazao je kako bi volio da je veća jer je riječ o teškom i odgovornom poslu za koji treba biti i primjereno plaćen. Dodao je da će se plaće povećati ako za to bude prostora i mogućnosti, ali ne linearno, nego s obzirom na težinu posla.

Rončević je rekao da su u izradi novi zakon o sigurnosti prometa na cestama, u koji bi se vratila odredba o 0,5 promila, te novi zakon o zaštitarskoj službi koji bi, kako je rekao pomoćnik ministra Žarko Katić, trebao uvesti više reda u tom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene