Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikog nije štedio

Rojs o izbacivanju iz Generalskog zbora: "Zovem ih gemišt-bojna. Nema nitko ispod dva promila"

Ljubo Ćesić Rojs
Ljubo Ćesić Rojs Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs izbačen je iz Hrvatskog generalskog zbora. Komentirajući izbacivanje, rekao je da ekipu predsjednika HGZ-a generala Marinka Krešića zove "gemišt-bojna".

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs komentirao je svoje izbacivanje iz Hrvatskog generalskog zbora (HGZ). Pritom nije štedio ni Predsjedništvo ni Upravni odbor, kao ni predsjednika HGZ-a Marinka Krešića.

"Točno, vi ste krivac što sam ja izbačen. Poslije vaše emisije general Krešić sazvao je svoju družinu, zovem ih gemišt-bojna", rekao je Rojs tijekom razgovora za N1 te naveo imena onih koji su sudjelovali na sjednici na kojoj je odlučeno da će ga se izbaciti iz HGZ-a.

"Ne da treba podnijeti ostavku predsjednik HGZ-a, nego cijelo Predsjedništvo i Upravni odbor. Ne može nas pet odlučivati o svemu pored 120 članova", rekao je.

Pročitajte i ovo Ljubo Ćesić Rojs Za Dnevnik Nove TV Rojs nakon izbacivanja iz Generalskog zbora: "Već sam kontaktirao odvjetnicu. Tužba ide i pobjeđujemo tristo posto"

Podsjetimo, svađa između Rojsa i Krešića izbila je nakon što je 12 generala u otvorenom pismu, koje je potpisao i Rojs, napalo Krešića zbog toga što se s nekoliko suradnika iz HGZ-a uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH.

"Nismo mi crkvena zajednica da idemo u džamiju. Otkad je ovo vodstvo, mi nismo službeno otišli kod našeg kardinala, nadbiskupa. Idemo u džamiju i na druženje s Alijinim generalima. Nisu oni generali BiH, onda bi bili i Hrvati i Srbi", rekao je.

"Oni mogu samo boci odrezati glavu, kad nemaju otvarača za vino. Da dođe prometna policija ispred HGZ-a, mogla bi mjesečnu plaću zaraditi, nema ispod dva promila. Više puta sam upozoravao da mi moramo biti ogledalo ovog društva. Ako smo bili u ratu, mi moramo biti primjer svima", ustvrdio je Rojs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napokon ljeto Stiže toplinski val: Četiri skupine građana posebno su ugrožene, važno je imati na umu ove savjete

Također je rekao da nema ništa protiv odlaska u džamiju, ali da se neke stvari moraju reći.

"Nisu pitali gdje su posmrtni ostaci generala Vlade Šantića. Da nije bilo njega i hrvatskih snaga, Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice. Što bih ja trebao? Šutjeti? Ja neću šutjeti nikome, ja govorim istinu. Spreman sam platiti koju god cijenu treba, ali nema nitko u Hrvatskoj pravo poigravati se sudbinom hrvatskog naroda", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene