Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rojs: Neka meni pokaže tri prsta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovotjednu emisiju Nove TV posvećenu izborima, gosti su otvorili raspravom o Vukovaru i osvrtom na značenje toga grada.

Gosti ovotjedne emisije bili su Ivan Jakovčić (IDS), Ivo Lončar (nezavisna lista), Zlatko Klarić (ASH), Slaven Letica (nezavisna lista), Ljubo Ćesić Rojs (Jedino Hrvatska), Vladimir Bebić (Hrvatska ljevica), Milan Župančić (Abeceda demokracije), Maja Jelinčić (Demokratska stranka žena), Dražen Keleminec (Hrvatski pravaši), Lovro Rumora (Zeleni Hrvatske), Aljoša Babić (Zelena stranka) te Mladen Novosel (Hrvatska radnička stranka).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgred nakon odavanja počasti suborcu Donja Suvaja: Pokazao koloni tri prsta, sukob u kafiću Slika nije dostupna Bush na OI pozdravljao s tri prsta

Gosti su se složili da Vukovaru treba pristupiti kao žrtvi, ali i junaštvu koje je pridonijelo spasenju Hrvatske. Ivan Jakovčić (IDS) rekao je kako je Vukovar ‘nacionalna tragedija, ali i nacionalni ponos’.

Za ponašanje Leskovca, aludirajući na tri prsta koje je pokazao na izbornim plakatima, Rojs je okrivio vladu RH za koju kaže da nije dostavila potrebnu dokumentaciju haškom sudu.

‘Njemu poručujem, neka digne ta tri prsta ispred mene, ja ću mu otkinuti jedan, a ostat će samo dva’.

Gosti su problematizirali ideju neovisnog zastupništva, te mogućnosti i potrebu njihovog opstanka u procesu bipolarizacije hrvatske političke scene

Nametnulo se logično pitanje koliko je moguće da se male stranke i nezavisni zastupnici probiju u političkoj bipolarizaciji u Hrvatskoj.

Jakovčić smatra da takva blokovska podjela nije dobra za Hrvatsku jer i male stranke pridonose parlamentarizmu.

Stalni komentator, politički analitičar, Zoran Tomić osvrnuo se na ‘verbalni kung fu’, kako je nazvao komunikaciju kojom se služe male stranke i neovisni u ovoj podjeli. 

Rekao je da u potpunosti razumije takvo komuniciranje jer to je jedini način na koji oni mogu doći do izražaja.

‘Bipolarizacija je veliki problem ovim kandidatima jer oni teže plasiraju svoje poruke i stoga moraju biti glasni’, rekao je Tomić.

‘Današnji su gosti zanimljivi zbog svog osebujnog govorničkog stila, stoga su percipirani kao hrabri i televizični, no to je ponekad kontraproduktivno', rekao je Tomić.

Na osvrt o predizbornoj kampanji koju vode kandidati za parlament i komentaru da je ona za sada prilično dosadnjikava, Tomić je rekao da se glasovi najbolje skupljaju kada političari ‘upotrebljavaju future’, kada govore o tome što će biti, kako će pridonijeti društvenom boljitku, a da je po tom pitanju kampanja do sada neinventivna, te da se još nitko nije uzdigao iznad dnevne politike i nije rekao zašto bi ljudi trebali dati glas upravo njima. 

Ljiljana Buhač, rekla je da bi od kandidata koji su se danas našli u studiju istaknula Zlatka Klarića iz ASH i Ivana Jakovčića (IDS) koji su u svojim istupima najviše govorili o programima, onome što njima žele postići, dok su drugi više replicirali i okretali se sebi, umjesto da su iskoristili medijski prostor kako bi promovirali svoje političke ideje.

U studiju su bili i predstavnici lista koji nikada nisu bili zastupnici, a na ovim se izborima bore za ulazak u Sabor. Kako su oni iskoristili medijski prostor, pogledajte u videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene