Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše prognoze za građane

Rohatinski upozorava: 2012. godina bit će najteža!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Željko Rohatinski prognozira kako će 2012. godina biti najteža za građane RH od svih kriznih godina.

'Loši izgledi za priljev kapitala u Hrvatsku, teškoće kroz koje prolaze vlasnici hrvatskih banaka i državna potrošnja koju nije lako rezati preko noći u milijardama kuna, odredit će sudbinu Hrvatske 2012', tvrdi guverner Rohatinski u razgovoru za magazin Banka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Negativni trendovi Guverner HNB-a Vujčić: Ne nazire se početak gospodarskog oporavka Slika nije dostupna Dovoljno velike rezerve 'Hrvatska bi izdržala novu krizu i recesiju'

Poručuje Vladi da smanji troškove bez odgode i osigura što povoljnije financiranje države. Upozorava kako je HNB-ov manevarski prostor ograničen i kako država ne smije gubiti devizne rezerve. Rohatinski naglašava kako se treba oprezno postupati s pretvaranjem potraživanja banaka u vlasničke uloge u poduzećima. Savjetuje Vladi da pokrene rast i razvoj i kaže kako će biti odlično da BDP u 2012. stagnira, jer sigurno neće rasti. 

Guverner Rohatinski kaže kako bi dovoljna ponuda kredita za proizvodnju i izvoz uz povoljnije uvjete bila najveći mogući doprinos banaka oporavku gospodarstva.

 

 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene