Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slave 25. rođendan

Rođena isti dan kad i Hrvatska: Ne želi je napustiti, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i Josipa Blažević rođene su na isti dan, 25. lipnja 1991. godine. Josipa svojoj vršnjakinji želi biti prijateljica i ne želi je napustiti.

Josipa Blažević u splitskom se rodilištu rodila točno kad i hrvatska država. Odrastala je u Kninu, a danas kao 25-ogodišnjakinja živi u Zagrebu. Završila je fakultet i nema stalan posao. Trenutačno je na stručnom osposobljavanju, no boji se da ni to neće značiti posao u struci.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Slika nije dostupna Dan državnosti Hrvatska slavi 20 godina samostalnosti: Državni vrh položio vijence na Oltaru domovine i Mirogoju

'Iako bi nas po principu nekakvog stručnog osposobljavanja trebali ostaviti, najčešće se to ne događa. Tako da ću vjerojatno opet završiti na burzi rada', svjesna je Josipa.

Život u Hrvatskoj je, kaže, prava borba.

'Većina mladih mojih godina ide van, ali ja sam rekla da ću se potruditi dokazati da i tu mogu uspjeti'.

S ocem je u subotu nazočila svečanosti u Uredu Predsjednice. Tata se, slaveći rođendan države i kćeri, prisjetio najvažnijeg trenutka u svom životu. 

'BIlo je divno slušati sirene u Splitu kako sviraju, a ujedno se i dobiva dijete'.

A to si dijete danas za rođendan želi - 'Da mladi dobiju priliku za više iskazivati i govoriti što žele i da imaju više mogućnosti za napraviti i pokazati ono što zapravo mogu. Mislim da bi Hrvatska krenula u puno boljem pravcu'.

U boljem pravcu za sve generacije koje tek dolaze. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene