Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitka za zemlju Hrvatsku

Roditeljima ne smeta Thompson, birala su ga djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovnoškolcima i njihovim roditeljima čini se ne smeta Marko Perković Thompson kao promotor dječje igre Učilica 'Bitka za zemlju Hrvatsku'. Iako se otvorila polemika treba li promotor dječje igre biti osoba za koju se tvrdi da koketira s ustaštvom izdavač poručuje - Thompsona su birala djeca.

Igra koja pitanjima prati osnovnoškolski program, a kao nagradu nudi zemljište s drvenom kućicom, navukla je niz kritika, ali i navalu na štand na Interliberu. 

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Izdavač, kao ni Thompson, ne vide problem ni razlog za kritiku koja pita - treba li djecu mamiti i kao uzor im nametati osobu koja je često optuživana za koketiranje s ustaštvom, kojeg se nikada nije otvoreno odrekla.

Neprimjerena obilježja i pozdravi pojavljuju se na koncertima, no popularni se pjevač svega toga nikada nije dokraja odrekao. I danas na to pitanje isti odgovor.

Promotori, pa tako i Thompson, birani su anketom među djecom, tvrdi izdavač 'Što sam ja to napravio da bi se trebao odricati. Jasno, svako nasilje i svaki zločin treba osuditi, a povijest i 2. svjetski rat i sve ono prije prije treba prepustiti povjesničarima, ne treba dodavati ulje na vatru', rekao nam je danas Thompson. 

Iako nije povjesničar, Thompson u svojim pjesmama rado spominje Domovinski rat, ali i hrvatske bitke davne povijesti, puno prije 2. svjetskog rata.

Političke kontroverze oko Thompsona, čini se, ne smetaju roditelje koji su s djecom pohitali kupiti video igru, a koje je naša ekipa priupitala za mišljenje.

'Bitka za zemlju Hrvatsku' igra je u kojoj se znanjem osnovnoškoloci bore za glavnu nagradu - komad zemlje i drvenu kućicu. Promotori, pa i Thompson, kaže izdavač Učilice, birani su anketom provedenom među djecom, tvrdi Ivanka Jurišić, pomoćnica direktora izdavača, tvrtke Markot. tel. 

Kako su objasnili, video poruke promotora, pa tako i Thompsonove, nisu u sadržaju CD-a 'Bitka za zemlju Hrvatsku', nego će ih igrači, kako napreduju u igri, moći pogledati na internet stranici Učilice. Gledanje tih poruka ne utječe na tijek nagradne igre, tvrde. 

Ministar Primorac nije želio komentirati Učilicu. HDZ također ne želi jasno reći što misli o Thompsonu kao promotoru dječje igre. Poručuju samo da ne treba oko svega politizirati.
No, SDP ne šuti.

'Iako je Thompson osobni prijatelj ministra Primorca mislim da je potpuno neprimjereno osobu koja se nikada nije ogradila od ustaštva na svojim koncertima i osobu koja na tome jako dobro zarađuje, koristiti kao promotora bilo čega što se odnosi na školu, djecu i učenje', smatra Marija Lugarić. 

'To zapravo pričaju i govore oni koji su pročitani i djeca su to prepoznala, te pojedine i političare i novinare, i mislim da djecu ne bi smjeli opterećivati', odgovara Thompson na kritike. 

Od Thompsonovog promotorskog angažmana, smatra SDP i dio struke, resorno bi se ministarstvo trebalo ograditi jer Učilica se percipira kao dodatak službenom školskom programu. 

Primorac to za sada, čini se, nema namjeru učiniti.

Više o ovoj temi saznajteu video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene