Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rupnik oštro napao tvornicu

'Rockwool' podigao tužbu zbog klevete i povrede ugleda tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu današnje konferencije za novinare predsjednika Zelene stranke - Zelene alternative Josipa Antona Rupnika u vezi s tužbom Tvornice kamene vune 'Rockwool Adriatic' protiv njega, 'Rockwool' je priopćio da su njegovi odvjetnici protiv Rupnika pokrenuli sudsku tužbu zbog klevete i povrede ugleda tvrtke.

Kako navodi, Rupnik je više puta u javnosti 'namjerno iznosio neistine i neutemeljene optužbe protiv 'Rockwoola', nanoseći tako štetu ugledu tvrtke'.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

'Mi smo zaista imali dugo strpljenja, i često smo Rupnika pozivali da svoje neistinite tvrdnje dokaže i potkrijepi činjenicama, no on to nije učinio', ističe se u priopćenju. Iznoseći neistine, 'Rupnik nanosi najveću štetu lokalnom stanovništvu nepotrebno šireći uznemirenost', ističe 'Rockwool' i dodaje kako mu zato nije preostalo ništa drugo nego zatražiti zaštitu na sudu jer svatko tko u javnosti iznosi tako teške optužbe i klevete mora za to i odgovarati.

Na kraju priopćenja stoji da je 'Rockwool' u dosadašnjem radu dokazao da poštuje hrvatske zakone i propise, a najbolji dokaz za to je 13 inspekcijskih nadzora u toj tvornici tijekom 17 tjedana proizvodnje.


Rupnik: Rockwool bi trebalo osjerati iz Istre

Predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative Josip Anton Rupnik na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli u vezi s tužbom Tvornice kamene vune 'Rockwool Adriatic' izjavio kako ga nikakva sudska tužba neće zaustaviti u borbi za čist okoliš i zdravlje ljudi.

Kako je izjavio, 'Rockwool' ga tuži zbog klevete i tvrdi kako je u otvorenom pismu i na konferencijama za novinare govorio neistine i iznosio paušalne tvrdnje kojima je naštetio toj tvornici. 'Rockwoolu' su dokazi za to napisi na internetskim portalima i u dnevnim novinama, zbog čega će od Rupnika tražiti da mu plati 20.000 kuna odštete. Ročište je najavljeno za 3. veljače na Općinskome sudu u Puli.

Rupnik je istaknuo da izrečene istine o posljedicama rada Tvornice kamene vune u Pićnu ne mogu biti kleveta. Dodao je i kako je Zelena stranka prilikom registracije mjerodavnim tijelima Republike Hrvatske priložila i svoj program rada po kojemu legalno radi. 'Ako im je tužba za klevetu način da nas zaplaše, poručujem im da što prije shvate da je za njih bolje da odu s tom proizvodnjom iz Istre', naglasio je Rupnik. Ponovio je kako njegova stranka neće odustati te je pozvao mještane Pićna i sve građane da se sada još više povežu i zajednički, kako je rekao, 'otjeraju Tvornicu kamene vune 'Rockwool' iz Istre'.

Prema tužbi, 'Rockwoolovo' pravo osobnosti najviše je povrijeđeno zbog Rupnikova navoda da su potpisivani tajni predugovori u kojima se zaobilazio zakon te da je lokaciju za izgradnju tvornice 'Rockwool' stekao na nezakonit način'.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene